jeugdboek

Maaike Möllmann – Laat me met rust

Het brommende geluid van de scooter achtervolgt Tess nog altijd in haar slaap. Soms, heel soms, denkt ze terug aan hoe bijzonder ze zich voelde. Ze was het gelukkigste meisje van de stad.

Jacques Vriens – Achtste-groepers huilen niet

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. De jongens vinden dat de meisjes niet kunnen voetballen, maar daar zijn de meisjes het natuurlijk niet mee eens. Gelukkig is de juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen.

Kind Kind – Secret Scouts en de vermiste president

De vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack hebben een ontzettend spannend avontuur met Leonardo da Vinci beleefd. Dit hebben ze ternauwernood overleefd. Ze staan nu voor een belangrijke keuze: gaan ze terug in de tijd om een geheimzinnige boodschap uit het verleden te ontrafelen of niet?

Kind Kind – Secret Scouts en de verloren Leonardo

Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen, verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag. Ze besluiten op onderzoek uit te gaan, omdat ze willen weten waar de schets eigenlijk precies vandaan komt. En wie weet, is het wel heel veel geld waard.

Yvonne van Emmerik – Pinda’s in de koffiefilter

Vera’s oma is ernstig ziek. Soms herkent ze Vera nog, maar soms weet ze niet meer dat Vera haar kleindochter is. Op die momenten denkt haar oma dat ze zelf een klein meisje is. Dat levert af en toe gekke situaties op.

Abonneren op RSS - jeugdboek