Overslaan en naar de inhoud gaan

Anja Janssen – Weer op de rit

Weer op de rit

De 28-jarige Robin is dierenarts in Nederland, maar stiekem droomt ze ervan om als veearts aan de slag te gaan. Dus als er een vacature online komt voor een ranch in Colorado, grijpt ze haar kans. Wat het nóg leuker maakt, is dat de ranch eigendom is van de familie van Sam McGuire, countryzanger én Robins tieneridool.

Maar als ze eenmaal geland is, slaat haar droom om in een herfststorm. De cowboys zitten helemaal niet te wachten op een vrouwelijke veearts. Zal Robin erin slagen hun vertrouwen te winnen?

Het verhaal van ‘Weer op de rit’ wordt voornamelijk vanuit Robin verteld met hier en daar een hoofdstuk vanuit Sam. Je leert hoofdpersonage Robin op deze manier goed kennen en ook van Sam word je stukje bij beetje wat wijzer. Sams hoofdstukken komen vaak precies op het moment dat je net even iets meer over hem wil weten. Heel fijn gedaan door de auteur.

Anja Janssen weet het verhaal van Robin in Colorado mooi tot leven te brengen. Ze laat dit personage een mooie groei doormaken. Dat is altijd fijn om te lezen. Ook de bijpersonages uit het verhaal maken een kleine groei door. Als je leest hoe de mannen eerst met Robin omgingen en hoe dat later in het verhaal is… dat is toch wel een wereld van verschil. Het is daarnaast leuk om te lezen hoe hecht Robin met haar vriendinnen is. Ze zit daar toch maar in haar eentje, dus dan is het erg fijn dat ze regelmatig even met haar vriendinnen kan bellen voor advies of een praatje. Handig die moderne communicatiemiddelen.

In eerste instantie had ik heel even de tijd nodig om in het verhaal van ‘Weer op de rit’ te komen. Sam kwam erg nors en onaardig over, waardoor ik echt even benieuwd was waar Robins vroegere adoratie voor hem vandaan kwam. Als je hem beter leert kennen en ontdekt wat hij al heeft meegemaakt, dan begrijp je hem meteen stukken beter. Janssen laat je dit stukje bij beetje ontdekken, waardoor je Sam stukje bij beetje beter begint te waarderen… tot op een bepaald moment. Zal je als lezer dan nog je mening over hem kunnen bijstellen? Ga daarvoor het boek maar gauw lezen!

Auteur: Anja Janssen
Titel: Weer op de rit
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020553765