Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne Jacobs – De terugkeer van het weesmeisje

De terugkeer van het weesmeisje

Het zijn zware tijden voor Marie en Paul, hun gezin en de personeelsleden van de villa: de wereldwijde economische crisis hakt erin, de fabriek loopt steeds slechter en ook het atelier van Marie lijdt verlies. Als tot overmaat van ramp ook nog eens Pauls gezondheid achteruitgaat, besluit Marie haar atelier voorlopig te sluiten.

Ze kan niet anders: het lot van de familie staat op het spel door de torenhoge schulden. Marie zal een aantal ingrijpende beslissingen moeten nemen, maar weet ook dat er altijd hulp zal volgen als de nood het hoogst is.

‘De terugkeer van het weesmeisje’ is alweer het vierde deel uit de serie rondom Het weesmeisje. Dit verhaal speelt zich af in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Het is de tijd van de economische crisis, de politieke verdeeldheid en de opkomende Jodenhaat. En we weten allemaal waar dat uiteindelijk toe geleid heeft: de Tweede Wereldoorlog. En daar zal Anne Jacobs in een vervolg zeker nog over gaan schrijven.

Jacobs laat haar lezer weer enorm meeleven met de verschillende personages. Ze maken veel mee en dat geeft dit boek twee kanten. Aan de ene kant zorgt het ervoor dat je dus meeleeft met de personen en dat je ze het allerbeste gunt, maar aan de andere kant verlopen sommige zaken wel erg snel waardoor niet alles even geloofwaardig overkomt. Daarbij geeft het einde van ‘De terugkeer van het weesmeisje’ geen bevredigend gevoel. Een aantal gebeurtenissen blijven wel heel erg open qua afloop. Hopelijk krijg je hier alsnog antwoorden op in het vijfde deel ‘De belofte van het weesmeisje’.

Auteur: Anne Jacobs
Titel: De terugkeer van het weesmeisje
Serie: Het weesmeisje
Genre: Roman
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401616430