Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne Labus – Het winterse wolwinkeltje

Het winterse wolwinkeltje

Kathy, eigenaresse van de wolwinkel, geniet van de winter in Busby en wil samen met haar vriendin Lena en de vrouwen van de handwerkclub met een kraampje op de kerstmarkt staan. Plotseling nemen de zaken echter een slechte wending: eerst rijdt Kathy's ex-vriend dronken met zijn auto de wolwinkel in, waarmee hij heel veel schade aanricht.

Kort daarna keert Kathy's geheime jeugdliefde Steve terug uit Nieuw-Zeeland. Hij neemt zijn dochtertje Mia mee, maar hij rept geen woord over haar moeder. Kathy raakt opnieuw bevriend met Steve en hoopt stiekem dat hun vriendschap kan uitgroeien tot iets meer. Maar als hij op een dag een bericht uit Nieuw-Zeeland ontvangt, verandert alles...

‘Het winterse wolwinkeltje’ is het tweede deel in de Klavertje-serie, waarin Kathy centraal staat. In het vorige deel is ze al voorbij gekomen. Anne Labus zorgt er nu voor dat je haar een stuk beter leert kennen.

Kathy is een lief en vriendelijk personage. Soms zelfs iets té lief. Ze maakt een mooie ontwikkeling door binnen het verhaal. Labus weet het voor elkaar te krijgen dat je de ene keer Kathy helemaal snapt en haar wil helpen waar je kan en dat je de andere keer denkt dat Kathy wel wat meer geduld mag hebben en dat je haar even streng wil toespreken. Heerlijk als een auteur dit voor elkaar weet te krijgen. Op deze manier word je als lezer helemaal meegenomen in het verhaal.

De beeldende schrijfstijl uit het eerste deel wordt voortgezet in dit tweede deel. Je leert de gemeenschap van Busby nog wat beter kennen en je waant je tijdens het lezen in dit fijne plaatsje. Je waant je zelfs op sommige momenten al helemaal in de kerstsfeer. Dat maakt het een heel prettig en passend boek om in deze tijd van het jaar te lezen. Aanrader als je ook van het vorige boek uit deze reeks genoten hebt.

Auteur: Anne Labus
Titel: Het winterse wolwinkeltje
Serie: Klavertje
Genre: Roman
Aantal pagina's: 278
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021040431