Overslaan en naar de inhoud gaan

Annet Hulst – Kat in het nauw

Kat in het nauw

Wanneer de zoon van Annelinde aankondigt dat hij per direct bij zijn vader intrekt, blijft ze alleen achter in de wijk waar ze ooit met z’n drieën woonden. Annelinde kan maar moeilijk omgaan met de stilte in haar ‘lege nest’.

Gelukkig zorgen de buren voor afleiding door haar hulp te vragen bij het organiseren van een buurtbarbecue. Dan wandelt er zomaar een kat haar leven binnen. Hij is stoer, eigenwijs en gek op knuffelen. Flip haalt het beste in Annelinde naar boven. En het slechtste...

Het begin van ‘Kat in het nauw’ leest prima weg. Je leert hoofdpersonage Annelinde kennen en je ontdekt dat ze gescheiden is van de vader van haar zoon. Maar direct vanaf het moment Annet Hulst in het verhaal verwerkt dat Annelindes zoon bij zijn vader gaat wonen en Annelinde een soort zwerfkat regelmatig op bezoek krijgt, wordt het verhaal voor mij wat minder. Ik begreep een aantal keuzes van Annelinde niet, met name hoe ze over sommige zaken rondom die kat boos werd. Ze is soms over zaken van slag dat je je afvraagt hoe het komt dat ze daar zo heftig op reageert.

Hulst heeft verder een prima schrijfstijl en de beschrijvingen van alle buurtbewoners zijn erg vermakelijk. Maar alles rondom kat Flip vond ik niet altijd even geloofwaardig en even interessant om te lezen. Aangezien daar een groot deel van ‘Kat in het nauw’ over ging, bleek deze novelle niet helemaal geschikt te zijn voor mij.

Auteur: Annet Hulst
Titel: Kat in het nauw
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461099266