Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Claassen – Luchtpost

Luchtpost

Terwijl Babs bouwt aan casa kansloos, komt de liefde uit de lucht vallen. Als ze kort achter elkaar haar baan, appartement én relatie kwijtraakt, besluit Babs haar vader te helpen bij het opknappen van een vervallen hotel in de buurt van Beachclub Esperanza. Een win-winsituatie, want zo is ze in de buurt van haar beste vriendin én kan ze het respect van haar vader verdienen.

Ze krijgt hierbij hulp van rokkenjager Benjamin, de eigenaar van de strandtent, die zich graag met het hotel bemoeit. Al snel begint ze voor hem te vallen, maar kan ze hem wel vertrouwen?

In 'Luchtpost' volgen we voornamelijk hoofdpersonage Babs, de beste vriendin van Chloë (die we nog kennen uit 'Flessenpost'), en af en toe vanuit personage Benjamin. Het is leuk om meer over Benjamin te ontdekken, omdat je hem uit de voorgaande delen kent maar eigenlijk nog niet veel over hem weet. Hij heeft meer meegemaakt in zijn leven dan je als lezer had gedacht.

Babs is een fijn personage die enorm haar best doet. Dat heeft te maken met zaken uit haar verleden. Wat dit precies is, zal ik niet vertellen. Chantal Claassen schroomt in ieder geval ook in dit derde deel uit de Beachclub Esperanza-serie niet om wat zwaardere thema's aan te halen. Ze maakt er wederom geen zwaar boek van, maar ze weet het verhaal hiermee een extra laag te geven. Heel mooi gedaan.

Sowieso heeft Claassen een zeer prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal tot de verbeelding spreekt van de lezer. Je ziet de personages, de omgeving en de verschillende gebeurtenissen zo voor je. Heerlijk! Daarbij werkt de auteur naar een mooie ontknoping toe van dit verhaal én van de hele serie. Het laatste hoofdstuk van 'Luchtpost' vormt een prachtige afsluiting van een zeer fijne serie.

Auteur: Chantal Claassen
Titel: Luchtpost
Serie: Beachclub Esperanza
Genre: Roman
Aantal pagina's: 251
Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789020548815