Overslaan en naar de inhoud gaan

Aaf Brandt Corstius – Eindelijk 40

Als je veertig wordt, hoef je geen dolende dertiger meer te zijn. En je bent ook nog lang geen vijftig. Het is dus de ideale leeftijd, nietwaar? Aaf Brandt Corstius behandelt alle veertigers­problemen die natuurlijk eigenlijk kansen zijn. Ook neemt ze universele veertigers­wensen onder de loep.

In het jaar waarin ik 30 werd, las ik ’Het jaar dat ik 30 werd’ van Aaf Brandt Corstius. Een leuk en grappig boekje over het leven als een dertiger.

Inmiddels is de columniste zelf 40 jaar geworden… dus is het niet heel verrassend dat het boekje ‘Eindelijk 40’ is verschenen, waarin ze ingaat op de voordelen en niet-bestaande nadelen van veertiger zijn. En dat doet ze natuurlijk op geheel eigen wijze, zoals we van haar gewend zijn. Brandt Corstius neemt je mee en geeft je een kijkje in haar leven. Ze gaat in op allerlei uiteenlopende onderwerpen, zoals (te korte) kleding, relaties en wat ze zelf van veertigers heeft geleerd. Erg leuk om allemaal te lezen.

Als je zelf net 40 bent geworden of bijna die leeftijd bereikt, is ‘Eindelijk 40’ waarschijnlijk nog leuker om te lezen. Voor mij duurt het nog eventjes voor ik zo oud (of jong ;-)) ben, dus ga ik het boek over een aantal jaren gewoon nog eens lezen. En heb je nog tips nodig om je 40e verjaardag te vieren? Dan is het allerlaatste hoofdstuk erg handig.

Auteur: Aaf Brandt Corstius
Titel: Eindelijk 40
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Meulenhoff
ISBN: 9789029091800