Overslaan en naar de inhoud gaan

Alex Gino – Rick

Rick staat er nooit echt bij stil wie hij nou precies is. Hij is toch gewoon zichzelf? Tot hij naar de brugklas gaat. Daar blijft iedereen maar aan hem vragen of hij al leuke meiden of jongens heeft ontmoet.

Maar Rick vindt niemand op die manier leuk en kan zich niet voorstellen dat dat ooit gaat gebeuren. Als hij merkt dat hij anders is dan anderen, gaat hij op zoek naar antwoorden op zijn vragen.

Na ’George’ is Alex Gino terug met wederom een baanbrekend en goed boek. In ‘Rick’ volgen we een jong hoofdpersonage dat zich niet tot meisjes en ook niet tot jongens aangetrokken voelt. Hij weet alleen niet zo goed hoe hij hiermee om moet gaan. De auteur laat deze (interne) worsteling duidelijk naar voren komen. Je sluit het hoofdpersonage Rick hierdoor meteen in je hart en je zou hem willen helpen waar kan.

De opa van Rick krijgt een mooie rol binnen het verhaal. Rick heeft de eerste keer weinig zin om voortaan wekelijks een paar uur met zijn opa op te trekken, maar dan blijkt dat hij toch veel gemeen heeft met hem. Deze scènes zijn prachtig beschreven en kennen enkele belangrijke momenten voor Rick. Hieruit blijkt maar weer dat ieder kind in ieder geval een persoon in zijn/haar leven moet hebben, die te vertrouwen is.

Gino heeft een fijne en toegankelijke schrijfstijl, waardoor ‘Rick’ goed te lezen voor de jonge doelgroep en wordt het onderwerp aseksualiteit begrijpelijk voor kinderen. Knap hoe de auteur dat (wederom) voor elkaar heeft gekregen. Wat leuk dat het hoofdpersonage uit ‘George’ terugkomt in dit nieuwste boek. Al met al heeft Gino nog een belangrijk boek geschreven dat door jong én oud gelezen zou moeten worden.

Auteur: Alex Gino
Titel: Rick
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020674637