Overslaan en naar de inhoud gaan

Ali Hazelwood – De liefdeshypothese

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt.

Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Als er één boek is waar ik dit jaar heel veel over gehoord heb, dan is het ‘De liefdeshypothese’ van Ali Hazelwood. Al die positieve reacties op dit boek zorgde ervoor dat ik ‘m kocht en erg benieuwd werd naar het verhaal. Zou ik ook zo enthousiast zijn over dit boek?

In het eerste hoofdstuk was ik even zoekende binnen het verhaal. Wie is Olive precies? Waarom kust ze zomaar de eerste de beste man die ze tegenkomt? En wat is het verhaal rondom Adam Carlsen? Ik was niet meteen razend enthousiast over het boek… maar dat veranderde gelukkig al snel. Vanaf het tweede hoofdstuk word je als lezer helemaal meegenomen in het verhaal van Olive en Adam. Ali Hazelwoord heeft twee bijzondere personages gecreëerd. Olive komt heel lief en ambitieus over; Adam is vooral mysterieus. Stukje bij beetje leer ze allebei beter kennen en blijken ze stiekem een “match made in heaven” zijn. Zouden ze dat zelf ook doorhebben?

Ik heb nog weinig boeken over fake daten gelezen, maar ik vond het binnen het verhaal van ‘De liefdeshypothese’ erg leuk om te lezen. Vooral hoe de beide hoofdpersonages in de meest gênante situaties terechtkomen… en dat is niet altijd hun eigen schuld. Geweldig om te lezen hoe ze hiermee omgaan. Hazelwood heeft dit op een grappige manier beschreven. Ik moest er regelmatig wel even hardop om lachen.

De auteur schroomt niet om ook een serieus onderwerp aan te halen in het boek. Wat dit precies is, mag je zelf ontdekken. Het wordt op een goede manier in het verhaal verweven en het zet de lezer ook nog even aan het denken. Al met al heb ik ‘De liefdeshypothese’ met veel plezier gelezen.

Auteur: Ali Hazelwood
Titel: De liefdeshypothese
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044365917