Overslaan en naar de inhoud gaan

Amber Clarke – Timing is alles

Jess maakt zich klaar om haar laatste schooljaar af te ronden. Ze haalt redelijke punten, heeft goede vrienden en heeft haar leven eindelijk weer op de rails sinds de jongen van wie ze hield van de radar verdween. Zijn geheimen zouden haar enkel hebben vernield, weet ze, ook al had ze gehoopt hem te kunnen redden.

Plots davert haar wereld echter op haar grondvesten. Luke staat weer aan haar deur, maar hij is niet alleen. De schaduw die Jess achtervolgt sinds ze Luke ontmoette, houdt hen nauwlettend in de gaten. Is haar liefde voor Luke sterk genoeg om zijn verleden te vergeten? En zal de schaduw toelaten dat Jess en Luke geluk vinden bij elkaar?

Toen ik las dat ‘Timing is alles’ een aanrader was voor fans van Karen M. McManus en Colleen Hoover, werd ik nieuwsgierig naar dit e-book. Ik heb nog niets gelezen van Colleen Hoover, maar ik vind de boeken van Karen M. McManus tot nu toe altijd erg interessant om te lezen. Dus begon ik vol goede moed aan het boek van Amber Clarke.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk heerste er verwarring bij me. Wat voor iemand is Jess precies? Met wie woont zij samen? Waar zijn haar ouders? Wat is het verhaal rondom haar en Luke? Ik had heel veel vragen. Daar is natuurlijk niets mis mee, want dat kan er juist voor zorgen dat je heerlijk wordt meegezogen binnen het verhaal. Dit keer zorgde het echter alleen maar voor meer verwarring. Ik kwam niet lekker in het verhaal en ik vond het lastig om te volgen wie wie was en wat er allemaal gebeurde. Misschien komt het omdat ik niet tot de primaire doelgroep behoor, maar ik heb hiervoor al meerdere Young Adults met veel plezier gelezen.

Clarke wist me jammer genoeg met ‘Timing is alles’ nergens echt te pakken. Voor ik het wist, had ik het verhaal uit en vond ik het lastig te oordelen wat er zich nu allemaal had afgespeeld. Het bleef voor mij te abstract en te vaag. Ik kreeg geen band met de personages en de gebeurtenissen gingen te vlug aan me voorbij. Helaas was dit boek het niet voor mij.

Auteur: Amber Clarke
Titel: Timing is alles
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 135
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661347