Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelique Haak – Uitgeschakeld

MET JULLIE DOCHTER IS HET BEGONNEN, MAAR MET HAAR ZAL HET NIET EINDIGEN… Deze tekst ziet Dorine van Sevère, als ze nietsvermoedend haar post opent. Haar dochter Jorinde pleegde twee maanden eerder zelfmoord.

Rechercheur Jennifer Brugman en haar partner Ricardo de Graaf, stellen een onderzoek in en komen er al snel achter dat iemand bezig is een groep jonge vrouwen uit te roeien. Ze raken verstrikt in een bizar onderzoek, waarbij meerdere mensen met heftige emoties kampen. En heftige emoties, zetten soms aan tot heftige daden…

Na haar knappe debuut ’Een nieuwe begin’ heeft Angelique Haak een tweede thriller geschreven met wederom rechercheur Jennifer Brugman als hoofdpersonage. De verwachtingen waren hooggespannen… en wat mij betreft, heeft de auteur deze waargemaakt.

Het begint met een schuingedrukte passage en een hoofdstuk ‘Wat voorafging’. Met name dat hoofdstuk heb je nodig om het verhaal uiteindelijk goed te kunnen volgen en te gaan begrijpen. Die schuingedrukte passages komen vaker voorbij. Pas bij de ontknoping heb je door vanuit welk personage deze geschreven zijn.

De zaak uit ‘Een nieuw begin’ is afgerond als we weer over rechercheur Jennifer Brugman lezen. ‘Uitgeschakeld’ is in principe een losstaand verhaal, maar wil je volledig op de hoogte zijn van alles rondom de rechercheur dan raad ik je aan om eerst de debuutthriller te lezen en dan pas het tweede boek van Haak.

Je leest het verhaal vanuit verschillende personages en ontdekt stukje bij beetje wat er in het verleden gebeurd is met de jonge slachtoffers en welke gevolgen dat voor hun latere leven heeft. Op een gegeven moment denk je te weten hoe een en ander in elkaar steekt, maar dan komt de auteur met een aantal verrassingen. Knap gedaan! De ontknoping is vlot en zit uitstekend in elkaar. En die laatste paar bladzijden laten ruimte open voor een volgend deel. Daar mogen we niet teveel om vragen (lees daarvoor vooral even het dank- en nawoord), maar ik kijk er stiekem wel naar uit…

Auteur: Angelique Haak
Titel: Uitgeschakeld
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093349