Overslaan en naar de inhoud gaan

Anh Do – Ninja Kid 5: Gekloond

Nelson en Kenny zijn gekloond! Robot Nelson en robot Kenny zijn slimmer, sneller en ook nog betere dansers dan de echte. Maar als Nelson en Kenny tijdens het schoolkamp de controle over hun klonen verliezen, zullen ze toch zelf in actie moeten komen. Lukt het de echte Nelson en Kenny om hun klasgenoten te redden?

‘Gekloond’ is alweer het vijfde deel uit de Ninja Kid-serie. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen, aangezien er verwijzingen inzitten naar de eerdere delen. Ze zijn wel zo leuk dat het echt de moeite waard is om ze allemaal te lezen.

Het eerste hoofdstuk geeft een hele korte introductie over de Ninja Kid-serie en gaat vervolgens moeiteloos over naar het huidige moment: Nelson en Kenny hebben een rekentoets. Als je de eerdere delen al gelezen hebt, ken je de beide personages inmiddels steeds beter en weet je dat ze niet zo dol zijn op toetsen. Dat blijkt ook uit dit nieuwste deel.

Anh Do maakt gebruik van een goede balans tussen tekst en tekeningen. Je leest een leuk en spannend verhaal dat ondersteund wordt door grappige, mooie en leuke illustraties. De personages en de gebeurtenissen komen hierdoor extra tot leven voor het jonge lezerspubliek. Helemaal als Ninja Kid en H-Gast in actie komen!

Het verhaal van ‘Gekloond’ leest vlot en bevat leuke en spannende scènes. Do weet hiermee zijn lezerspubliek geboeid te houden. Je bent benieuwd wat Dr. André Kramer nu weer van plan is en of het Ninja Kid wederom lukt om hem te verslaan. Het verhaal eindigt met een spannende cliffhanger, waardoor je al uitkijkt naar het zesde deel uit deze reeks. Wat zou er dan nog allemaal gaan gebeuren? Erg leuke reeks… en niet alleen voor jonge lezers.

Auteur: Anh Do
Titel: Gekloond
Serie: Ninja Kid
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020673982