Overslaan en naar de inhoud gaan

Anke Laterveer – Lefbek

Lise probeert van jongs af aan erbij te horen en normaal te zijn. Helaas blijkt ze allesbehalve normaal te zijn en dat merkt ze gedurende haar hele leven. Dat begint bij haar emotioneel afwezige ouders en haar eerste liefde – als je al over “een liefde” kan spreken – tot aan haar laatste liefde met wie ze teveel gemeen heeft.

Lise lijkt gedoemd om overal de plank mis te slaan en tegen de randen van het normale op te botsen. Welke gevolgen heeft dat voor haarzelf? Hoe kan ze hier nu het beste mee omgaan?

‘Lefbek’ is het indrukwekkende en prachtige romandebuut van Anke Laterveer over een bijzonder personage: Lise met een –e. Je moet haar even leren kennen, maar dan sluit je haar in je hart en laat ze je niet meer los.

De auteur heeft een prettige schrijfstijl. Ook bijzonder zelfs. Leuk hoe ze bijvoorbeeld de briefjes die Lise graag schrijft in het verhaal heeft verwerkt. Datzelfde geldt voor de tijdsprongen die er soms in zitten. Laterveer heeft deze op een mooie manier verwerkt. Ben je benieuwd hoe ze dat doet? Lees dan voor het boek. Het is zonde om dat al te verklappen. Het einde van ‘Lefbek’ is prachtig en ontroerend. Het geeft het boek een mooi en passend slot.

Tijdens het lezen kon ik eigenlijk niet stoppen. Het is dat ik tussendoor moest koken om voor het avondeten te zorgen, anders was ik gewoon blijven lezen. Uiteindelijk had ik het boek in één dag uit. ‘Lefbek’ is een uitstekend debuut dat naar meer, veel meer smaakt…

Auteur: Anke Laterveer
Titel: Lefbek
Genre: Roman
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Pepper Books
ISBN: 9789020608434