Overslaan en naar de inhoud gaan

Annie M.G. Schmidt – Otje

Otje en haar opvliegende vader Tos wonen op de zolder van het bijna failliete hotel De Koperwiek waar Tos als kok werkzaam is. Otje is een jongensachtig meisje dat graag buiten is. Ze heeft een geheime boomhut en is vrienden met Betsie de poes, Boef de hond en alle vogels in het bos.

Tos heeft zelf een groot probleem, hij heeft geen papieren. Die is hij ooit in het Kompjoetergebouw kwijtgeraakt. Tos heeft dan ook geen poot om op te staan en als hij door zijn driftige karakter voor de zoveelste keer op staande voet wordt ontslagen. Otje en Tos trekken de wijde wereld in op zoek naar werk. Lukt het Tos op toch een baan te vinden?

Wie is er niet opgegroeid met de boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp? Ook ‘Otje’ behoort tot één van de klassiekers. Het verhaal is fantasierijk en leest heerlijk weg. Mede dankzij de prachtige illustraties van Westendorp komt het verhaal extra tot leven voor je. Je ziet Otje, haar vader Tos en hun dierenvrienden zo voor je. Ook waan je je met hen mee op avontuur naar een nieuwe baan.

Schmidt laat in al haar werken zien dat ze weet hoe ze een goed kinderboek moet schrijven. Ze leeft zich in haar jonge doelgroep in en kiest jonge hoofdpersonages waarmee kinderen zich kunnen identificeren. Voor de vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes die meelezen en/of voorlezen, zit er ook voldoende humor in. Het gouden duo Schmidt en Westendorp hebben met ‘Otje’ wederom een prachtig boek voor jong én oud gemaakt.

Auteur: Annie M.G. Schmidt
Illustrator: Fiep Westendorp
Titel: Otje
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 160
Uitgeverij: Singel Uitgeverij
ISBN: 9789045103259