Overslaan en naar de inhoud gaan

Annie M.G. Schmidt – Pluk van de Petteflet

Als Pluk in de torenkamer van de Petteflet gaat wonen, krijgt er meteen heel veel vrienden bij: Zaza de kakkerlak bijvoorbeeld, en Dollie de duif, meneer Pen, de Stampertjes en Aagje.

Samen met hen en zijn rode kraanwagen gaat hij de Torteltuin redden. Bulldozers staan klaar om van dat parkje een parkeerplaats te maken. Dat mag niet gebeuren want er wonnen allemaal dieren in de Torteltuin.

‘Pluk van de Petteflet’… wie is er niet groot mee geworden? Annie M.G. Schmidt heeft met Pluk een erg leuk, grappig en behulpzaam personage gecreëerd. Ondanks dat hij er jong uitziet, heeft hij vaak wijze woorden voor zijn (dieren)vrienden. Dat maakt het een leuk en leerzaam boek voor jong en oud.

In korte hoofdstukken worden de avonturen van Pluk en zijn (dieren)vrienden beschreven. Elk hoofdstuk is voorzien van mooie illustraties van Fiep Westendorp. Schmidt en Westendorp waren wat mij betreft een gouden duo. Ze maakten samen leuke verhalen die mede dankzij de prachtige afbeeldingen echt tot leven kwamen.

Het verhaal van ‘Pluk van de Petteflet’ leest prettig. Het is een fijn boek om als voorleesboek te gebruiken. Ieder hoofdstuk is precies lang genoeg om even voor het slapengaan voor te lezen. En wat is nu leuker dan een boek uit je eigen jeugd nu voor te kunnen lezen aan je eigen kindje?! Volop genieten voor jong en oud!

Auteur: Annie M.G. Schmidt
Titel: Pluk van de Petteflet
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 200
Uitgeverij: Singel Uitgeverijen
ISBN: 9789045116600