Overslaan en naar de inhoud gaan

Anuska Allepuz – Die peer is voor mij

De hoogste boom van het woud hangt vol sappige peren. Onderaan de boom staan vijf hongerige olifanten. Hoe krijgen ze zo'n heerlijke peer te pakken? Door goed naar de slimme muizen te kijken!

Wat heeft Anuska Allepuz met ‘Die peer is voor mij’ een geweldig prentenboek geschreven. Het zijn als het ware twee verhalen in één. Aan de ene kant lees je hoe de vijf olifanten individueel proberen om een peer uit de boom te halen. En aan de andere kant lees je hoe vijf muizen samenwerken om een peer uit de boom te halen. Heel leuk gedaan door de auteur!

‘Die peer is voor mij’ is hiermee een leuk en leerzaam boek voor peuters en kleuters. Op een grappige manier laat Allepuz zien wat het voordeel is van samenwerken. Je ziet de verschillende olifanten allemaal een andere poging doen om een peer uit de boom te halen. Ondertussen werken de muizen wel samen. Je kunt wel raden wie er het meest succesvol is.

Een echte aanrader om voor te lezen! Wij hebben dit prentenboek bij de bibliotheek geleend en vele avonden voorgelezen. Ons zoontje (4,5 jaar) vond het echt jammer toen het weer terug moest naar de bibliotheek. Ik denk dat we het nog wel een keer gaan lenen.

Auteur: Anuska Allepuz
Titel: Die peer is voor mij
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025768591