Overslaan en naar de inhoud gaan

Anya Niewierra – De Camino

Het is precies één jaar geleden dat Lottes man onverwacht zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Emil had als vluchteling uit Bosnië en Herzegovina een moeilijke jeugd, maar toch zou hij nooit zelfmoord plegen. Emil was een geweldige vader, was dol op zijn vrouw en gefocust op zijn werk.

Lotte besluit exact dezelfde route te lopen, in de hoop erachter te komen wat hem tot deze beslissing dreef. Maar dan ontdekt ze dat Emil helemaal niet is wie hij altijd beweerde te zijn... een gruwelijk geheim uit het verleden dient zich aan.

Meteen vanaf de proloog raak je als lezer geboeid door het verhaal. Wat is daar precies gebeurd? En wie is de onbekende getuige van deze verschrikkelijke gebeurtenis? Daar hoop je als lezer gaandeweg het boek antwoord op te krijgen.

Any Niewierra vertelt het verhaal in ‘De Camino’ voornamelijk vanuit het ik-personage van Lotte. Daardoor lees je ook haar gevoelens en gedachten, waardoor je haar steeds beter leert kennen. De auteur heeft een interessant hoofdpersonage gecreëerd. Als lezer ontwikkel je als het ware een band met haar en heb je het gevoel alsof je samen met haar de Camino loopt. Tussendoor staan brieven in schuingedrukt lettertype. Die brieven geven uiteindelijk meer duidelijkheid over Emil en wat hij allemaal heeft meegemaakt.

Dankzij de beeldende schrijfstijl van Niewierra raak je als lezer steeds meer betrokken in het verhaal. Je ziet de personages en de gebeurtenissen op sommige momenten zo voor en dat raakt je af en toe. Heel knap gedaan!

Op het einde van het verhaal vallen alle puzzelstukjes samen en blijkt dat de auteur wederom een sterk boek heeft geschreven. Aanrader!

Auteur: Anya Niewierra
Titel: De Camino
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024582273