Overslaan en naar de inhoud gaan

Arend van Dam – De man in de klok

Arend van Dam laat op toegankelijke wijze zien hoe Nederlandse ontwerpers en uitvinders onze toekomst vormgeven. Hij vertelt over iconische ontwerpen zoals de zigzagstoel, het Dafje, het Huis van de Toekomst en de beroemde man in de klok. En hij laat hen kennismaken met jonge ontwerpers die nadenken over hoe onze huizen, kleding en ons voedsel eruit zullen gaan zien.

Wat is ‘De man in de klok’ een feestje om te lezen én om te bekijken. Arend van Dam heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl, die goed te volgen is voor de jonge doelgroep. Het is een leuk en leerzaam boek dat fijn is om te lezen. De auteur laat verschillende feiten uit de geschiedenis voorbij komen, maar hij weet dit op een leuke manier te vertellen. Zo is niet erg om iets te leren.

De illustraties van Anne Stalinski passen uitstekend bij de teksten. Het is hartstikke leuk om deze goed te bekijken en ze voegen echt iets toe aan de verhalen. Mede dankzij deze afbeeldingen komt alles dat verteld wordt nóg meer tot leven voor de jonge lezers. Heel fijn gedaan!

Elk verhaal is ongeveer even lang en gaat meestal over een bekend of wat minder bekend persoon. Het eindigt telkens met een eigen ‘extra’s’-pagina, te herkennen aan de felle kleur op de achtergrond. Daarop staat achtergrondinformatie en wordt een opdracht gegeven, zoals ‘Maak een groenontwerp voor je eigen balkon, je eigen tuin of het schoolplein’ of ‘Bouw van oude borden, kopjes en eierdopjes een mooie etagère’. Al met al is ‘De man in de klok’ een geweldig en inspirerend boek, geschikt om voor te lezen voor kinderen vanaf 6 jaar en om zelf te lezen voor kinderen vanaf 8 jaar.

Auteur: Arend van Dam
Titel: De man in de klok
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 136
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000373598