Overslaan en naar de inhoud gaan

Arno van den Kieboom – Wraak

Karin en Jordy zijn gelukkig getrouwd, maar ze hebben wel een bijzondere hobby: swingen. Hierdoor leren ze het koppel Niels en Vanessa kennen. Vanaf het eerste moment hebben Karin en Niels een bijzondere klik, en tegen alle afspraken in worden ze verliefd op elkaar.

Al gauw blijkt dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze van tevoren voor ogen hadden kunnen hebben. Voor Karin zit er niets anders op dan Niels op te geven als geliefde. Maar of Niels het daar zomaar mee eens is…?

Het verhaal van ‘Wraak’ wordt vanuit meerdere personages verteld, waaronder Niels en Karin. Dat maakt het voor de lezer extra spannend, omdat je op deze manier meer te weten komt dan de personages zelf.

Arno van den Kieboom heeft een interessante invalshoek gekozen door het verhaal vanuit het swingen te vertellen. Soms geeft de auteur echter iets te veel (achtergrond)informatie. Niet alle gedachten en handelingen hoeven expliciet beschreven te worden. Als Karin op een gegeven moment een ontbijt aan het maken is, vertelt ze wie welk soort eitje eet en bijna ook waarom dat zo is. Dat mag iets minder uitgebreid om wat meer vaart in het verhaal te houden.

‘Wraak’ kent enkele verrassende wendingen, die je als lezer niet ziet aankomen. Altijd leuk als dat in een boek voorbij komt. Na een redelijk spannende ontknoping zorgt Van den Kieboom voor een afgerond geheel met de epiloog. De auteur heeft met ‘Wraak’ een prima tweede thriller geschreven.

Auteur: Arno van den Kieboom
Titel: Wraak
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 276
Uitgeverij: Schrijverspunt
ISBN: 9789462661073