Overslaan en naar de inhoud gaan

Astrid Harrewijn – De eerste zin

Elkie, nog net geen dertig, heeft maar één droom. Ze wil bibliothecaris worden en de mooiste bibliotheken van de wereld bezoeken. Als die droom in duigen valt, gaat ze op dwingend advies van haar familie naar een vriend van haar vader die in Florida een sportschool heeft. Het wordt namelijk tijd dat Elkie gaat nadenken over haar leven; hoe nu verder?

Maar Elkie zou Elkie niet zijn als in Florida alles compleet anders loopt. Een serie misverstanden maakt haar verblijf tot een rollercoaster aan toestanden. Gelukkig weet ze zich gesteund door de voornamelijk bejaarde clientèle van de sportschool en haar vriendinnen Soda en Milou met wie ze een bijzonder verbond heeft gesloten om elkaar nooit meer uit het oog te verliezen.

In het begin van ‘De eerste zin’ moet je even wennen aan het verhaal en de personages. Wie is Elkie precies? Wat heeft ze zoal al meegemaakt in haar leven? Hoe komt het dat ze staat waar ze nu staat? Er komen allerlei vragen in je op, waar je gaandeweg het verhaal de antwoorden op krijgt. Met de familie van Elkie heb je ook wel wat moeite. Zouden familieleden echt zo reageren op bepaalde beslissingen die Elkie neemt? Je krijgt op sommige momenten echt even medelijden met het hoofdpersonage.

Als Elkie eenmaal in Amerika is, begint voor je gevoel het verhaal echt. Je komt er dan lekker in en je bent benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Eén ding is duidelijk: het gaat heel anders zijn dan je in eerste instantie had verwacht. Heerlijk hoe Astrid Harrewijn verschillende verrassende wendingen in het boek weet te stoppen. En wat heeft de auteur een aantal heerlijke bijpersonages in de sportschool gestopt. Regelmatig moet je toch wel even hardop lachen om bepaalde scènes. Echt genieten!

Richting het einde van ‘De eerste zin’ komt alles samen en zorgt Harrewijn voor een mooie en passende afsluiting van dit eerste deel uit de #eerstevandemaand-trilogie. Je bent nieuwsgierig naar de andere twee delen, waarin Soda en Milou omstebeurt centraal zullen staan. Je hebt deze personages al een beetje leren kennen, maar je wil nog wel meer over hen te weten komen. En zo kun je ook nog ontdekken hoe het verder gaat met Elkie. Kom maar op met het volgende boek.

Auteur: Astrid Harrewijn
Titel: De eerste zin
Serie: #eerstevandemaand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 308
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774537886