Overslaan en naar de inhoud gaan

Astrid Harrewijn – Deux

Met haar kinderen op de achterbank van haar stokoude Volvo vertrekt Emma naar Frankrijk om de zomervakantie te combineren met een bezoek aan de notaris. Maar als ze na de nodige omleidingen en kampeertrauma’s eindelijk op haar bestemming aankomt, wordt ze verrast door een wel heel bijzondere erfenis van ene tante Agatha.

Wanneer Ben vervolgens laat weten niet verder te willen met Emma ziet ze zich gedwongen een ingrijpende beslissing te nemen, die haar toch al onrustige leven nog verder op zijn kop zet.

Astrid Harrewijn heeft speciaal voor Kobo Plus de Onder de Franse zon-serie geschreven. Deze serie bestaat uit drie delen, waarvan ‘Deux’ het tweede deel is.

‘Deux’ gaat meteen verder waar het eerste deel is gestopt. Het is te merken dat dit tweede boek het middenstuk van het verhaal is. Er vindt meer actie in plaats en er gebeurt van alles. Dat begint al thuis als ze op het punt staan om naar Frankrijk te vertrekken. Harrewijn weet bijvoorbeeld de reis naar dit vakantieland op een leuke en beeldende manier te beschrijven, waardoor je jezelf ook even in die auto waant (en blij bent dat je niet met Emma en haar kinderen aan het kamperen bent).

Net zoals het voorgaande deel eindigt ook dit boek vrij abrupt, waardoor je gelijk door wil naar het derde en laatste deel. Gevoelsmatig hadden deze drie delen beter als één boek uitgebracht kunnen worden. Dat had net wat lekkerder gelezen.

Auteur: Astrid Harrewijn
Titel: Deux
Serie: Onder de Franse zon
Genre: Roman
Aantal pagina's: 86
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774533819