Overslaan en naar de inhoud gaan

Astrid Holleeder – Dagboek van een getuige

Wat gebeurt er allemaal als je getuige bent in een grote zaak? Je krijgt een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf?

Na het grote succes van ’Judas’ is Astrid Holleeder terug met een nieuw boek. Met ‘Dagboek van een getuige’ heeft ze wederom een interessant boek geschreven. Dit boek is minder schokkend dan haar eerste boek, maar dat is ook niet verrassend. Er komen toch zaken naar voren waar je als lezer amper weet van hebt als je geen getuige in een (grote) zaak bent.

‘Dagboek van een getuige’ leest vlot, mede dankzij de prettige schrijfstijl en de korte hoofdstukken. Voordat je het weet, zit je al halverwege het boek. In dit boek leer je de persoon Astrid wat beter kennen. Het is een aanrader om te lezen als je ‘Judas’ een boeiend boek vond. Het sluit er prima op aan en het laat ruimte open voor een eventueel derde boek. Wellicht verschijnt dat nadat het proces tegen Astrids broer is begonnen.

Auteur: Astrid Holleeder
Titel: Dagboek van een getuige
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 272
Uitgeverij: Lebowski
ISBN: 9789048843510