Overslaan en naar de inhoud gaan

Audrey Carlan – Calendar Girl: Nooit verliefd worden

Mia Saunders is een knappe, jonge vrouw met een schuld van 1 miljoen dollar. Technisch gezien heeft haar vader die schuld, maar Mia voelt zich hier verantwoordelijk voor. Binnen één jaar moet deze schuld afbetaald worden. Anders kan het wel eens hele nare gevolgen hebben.

Mia’s tante heeft een escortbureau, waar ze aan de slag kan. Mia houdt wel van een uitdaging, dus ze besluit voor haar tante te gaan werken. Elke maand krijgt ze een nieuwe cliënt. Lukt het haar om voldoende te verdienen om haar schuld af te lossen? En hoe zorgt ze ervoor dat ze niet verliefd wordt, terwijl ze dat normaal gesproken vrij snel wordt?

Vorige maand mocht ik als voorproefje alvast Januari uit de reeks ‘Calendar Girl’ lezen. Die maand smaakte naar meer, dus ik was blij toen ik het volledige eerste deel ‘Nooit verliefd worden’ kon gaan lezen.

In de maand Januari wordt Mia kort geïntroduceerd, waarna ze naar haar eerste klant gaat. Ook al is ‘Calendar Girl: Nooit verliefd worden’ een erotische roman, het is zoveel beter dan bijvoorbeeld de Vijftig Tinten-reeks. Natuurlijk komen er opwindende en seksuele scènes in het boek voor, maar er zit ook een verhaal omheen. Audrey Carlan laat zien hoe je dit genre naar een hoger niveau kunt brengen. Elke maand leer je iets nieuws over Mia en over haar verleden. Dat zorgt ervoor dat je met haar meeleeft en ergens ook wel respect hebt hoe ze haar vader wil helpen. Alhoewel er vast een heleboel andere manieren zijn om dat te doen…

Mijn favoriete maanden uit dit eerste deel zijn Januari en Maart. De klant uit Februari vond ik maar een apart persoon met wat eigenaardigheden. Het laat wel duidelijk zien hoe verschillend de klanten kunnen zijn waar Mia mee te maken heeft. Niet elke klant zal knap, leuk en gezellig zijn. Dus dat maakt het verhaal wel geloofwaardiger. Maar de andere twee maanden lazen net wat vlotter en waren net wat leuker qua gebeurtenissen.

Na het einde van Maart wil je het liefste meteen verder lezen. Wat heeft Carlan in het volgende deel met de maanden April, Mei en Juni voor Mia in petto? Daarvoor moeten we nog tot het einde van de maand geduld hebben…

Auteur: Audrey Carlan
Titel: Calendar Girl: Nooit verliefd worden
Genre: (Erotische) roman
Aantal pagina's: 366
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022578070