Overslaan en naar de inhoud gaan

Avery Flynn – De eeuwige vrijgezel

Dixon Beckett is de eeuwige vrijgezel. Hij wordt uitgedaagd om mee te doen met een weddenschap. Hij moet een profiel aanmaken op een datingapp, en op zes dates gaan met de eerste persoon die reageert. Als hij dan rond Kerstmis nog steeds single is, wint hij. Dit lijkt hem een makkie. Om zijn winkansen te verbeteren maakt hij voor zichzelf het vreselijkste datingprofiel allertijden.

Maar dan reageert er daadwerkelijk iemand op zijn advertentie: Fiona Hartigan. Maar al bij de eerste date bekruipt Dixon het gevoel dat er iets niet klopt. Hij is er bijna zeker van dat Fiona alleen maar doet alsof ze verschrikkelijk is, en dat ze mogelijk wel net zo geïnteresseerd is in hem als hij in haar. Hoe beter hij Fiona leert kennen, hoe lastiger het begint te worden om de weddenschap niet te verliezen.

Na het lezen van de flaptekst van ‘De eeuwige vrijgezel’ was ik erg benieuwd naar dit verhaal. Het klonk als een leuk en grappig (liefdes)verhaal. Jammer genoeg duurde het wel even voordat ik lekker in het verhaal zat.

Avery Flynn vertelt het verhaal vanuit zowel Dixon als Fiona. Hierdoor leer je beide personages goed kennen en weet je als lezer meer dan de personages zelf. Dat kan soms handig zijn. Toch wist de auteur me niet direct te overtuigen van het verhaal. In eerste instantie had ik weinig met de beide hoofdpersonages. Dixon komt vrij arrogant over en Fiona lijkt allemaal niet precies te weten wat ze wil. Het duurde echt eventjes voordat ik ze wat meer ging waarderen én vooral wat beter ging begrijpen. Ik heb het (digitale) boek daardoor wel een paar keer weggelegd voordat ik weer zin had om erin te lezen.

Toch loont het de moeite om door te blijven lezen in ‘De eeuwige vrijgezel’. Wanneer je meer over het verleden van beide hoofdpersonages te weten komt, ga je ze steeds beter begrijpen. Daardoor snap je meer dat ze zijn geworden wie ze zijn. En het einde van dit boek maakte heel veel goed. Ik heb even hardop moeten lachen (want wat zie je die laatste situatie zo voor je dankzij de beeldende beschrijving van Flynn) en daarna nog even zitten juichen. Al met al is het een prima tussendoortje.

Auteur: Avery Flynn
Titel: De eeuwige vrijgezel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 273
Uitgeverij: Love Books
ISBN: 9789021468433