Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Debbaut – De Mol

Een groep van tien kandidaten - waaronder één saboteur - maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Allen hebben ze slechts één doel voor ogen: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Een prachtige locatie en spannende opdrachten: het avontuur lonkt!

Vlak na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?

‘Wie is de Mol?’ trekt miljoenen kijkers in Nederland. Ook de Belgische variant ‘De Mol’ is enorm populair. Niet alleen bij Belgische kijkers, maar ook bij steeds meer Nederlandse kijkers. Mocht je dat nog nooit gezien hebben, dan is het zeker een aanrader om eens te gaan kijken. De opdrachten zijn nog gaver, spectaculairder en ingewikkelder dan in Nederland.

Nu over het boek. Bart Debbaut heeft meegedaan aan het programma ‘De Mol’. Hij moest na één aflevering het spel al verlaten, maar het idee voor een thriller rondom dit tv-programma was geboren. En wat heeft hij er een spannend boek van gemaakt. Verwacht overigens niet dat je in dit boek écht op zoek gaat naar de Mol. De “gekozen” Mol wordt al vrij snel bekend gemaakt, maar wie is toch de saboteur van het programma en wat zijn diens motieven? Daar kun je als lezer wel naar op zoek gaan.

Debbaut heeft een prima schrijfstijl en weet de spanning goed in het verhaal te houden. Je leest afwisselend vanuit de redactie, de kandidaten, de Mol en de saboteur. Of zijn die laatste twee dezelfde persoon? Door de perspectiefwisselingen blijft de vaart in het boek zitten en blijf je als lezer doorlezen. Je bent benieuwd hoe het af zal lopen.

De ontknoping is prima. Je krijgt antwoord op alle vragen die je gedurende het verhaal hebt opgedaan. Wat mij betreft, had de ontknoping ergens nog wel wat spannender gekund… maar met ‘De Mol’ beleef je zeker een aantal mooie leesuurtjes. Zeker een aanrader voor Molloten!

Auteur: Bart Debbaut
Titel: De Mol
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401450096