Overslaan en naar de inhoud gaan

Becky Albertalli – De voordelen van onbeantwoorde liefde

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat 'ze er gewoon voor moet gaan' en 'een risico moet nemen', maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en - volgens haar oma - 'volslank'.

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly's reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt... of haar eigen hart volgt.

Na het lezen van ’Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’ was ik meteen fan van Becky Albertalli. Toen ik in de boekhandel ‘De voordelen van onbeantwoorde liefde’ zag liggen, twijfelde ik geen moment: “dat boek moest ik ook lezen!”

Op een zonnige zondagochtend begon ik in dit boek… en ik had het dezelfde dag nog uit! Wat heeft Albertalli wederom een geweldig boek geschreven. Molly is veruit één van mijn favoriete personages ooit! Ze is leuk, lief én onhandig tegelijkertijd. En wat heeft ze een geweldige familie met twee moeders, een halfbroer en een tweelingzus. De scènes in huize Peskin-Suso worden zo levendig verteld dat je het gevoel hebt dat je bij de familie thuis bent. Je kunt je helemaal voorstellen hoe het er daar aan toe gaat. Heerlijk om te lezen!

De auteur heeft een prettige en vlotte schrijfstijl, waardoor het verhaal hartstikke fijn leest. De onzekerheden waar Molly mee te kampen heeft, zullen voor vrijwel iedereen voor herkenning zorgen. Wie is er niet verliefd geweest op iemand zonder dat hij/zij zeker wist dat de ander ook op hem/haar was? Net zoals in haar eerste boek geeft Albertalli ook in ‘De voordelen van onbeantwoorde liefde’ dezelfde duidelijke boodschap mee: het gaat niet om de buitenkant, maar om de inhoud. Als je dit jaar maar één boek wil lezen (geen idee waarom, maar stel dat…), lees dan dit boek! Nadat ik het uit had, wilde ik het het liefste meteen weer gaan lezen… ondanks mijn grote nog te lezen-stapel. Dat zegt genoeg, nietwaar?

Auteur: Becky Albertalli
Titel: De voordelen van onbeantwoorde liefde
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789020678888