Overslaan en naar de inhoud gaan

Belinda Bauer – De schitterende doden

Eve Singer is op zoek naar de dood. Haar carrière als misdaadverslaggever lijkt voortijdig aan zijn eind te komen en ze is bereid om alles te doen om haar op sensatie beluste publiek tevreden te stellen, waarbij ze niet bang is om details te laten zien.

De moordenaar is ook op zoek naar de dood, om aan iedereen de schoonheid van het sterven te laten zien. Hij kondigt zijn macabere optredens van te voren aan en zorgt ervoor dat deze voor iedereen te zien zijn. Wanneer de moordenaar contact opneemt met Eve, grijpt ze deze kans om als eerste de moorden te verslaan met beide handen aan.

Na een spannende eerste bladzijde, waarin je als lezer zelfs even persoonlijk wordt aangesproken, is je aandacht getrokken. Dat begint overigens al bij de schitterende kaft. Dit boek trekt je aandacht als je het ergens ziet staan. Prachtig! En dan na zo’n eerste spannende passage heb je helemaal zin om verder te gaan lezen. Belinda Bauer stelt haar lezers niet teleur. Integendeel zelfs. ‘De schitterende doden’ is een spannend en boeiend boek.

Bauer heeft een prettige en vlotte schrijfstijl, waardoor het verhaal fijn leest. De spanning wordt goed opgebouwd en zorgt ervoor dat je als lezer als het ware in het verhaal wordt meegetrokken. Wie is Eve Singer precies? Hoe komt het dat haar carrière niet goed verloopt? En hoeveel heeft ze ervoor over om misdaadverslaggever te blijven? Ook de moordenaar roept natuurlijk een heleboel vragen op, waarbij de voornaamste is wie deze persoon is.

Naarmate je richting de ontknoping gaat, ga je steeds sneller lezen. Je wil gewoon weten hoe alles in elkaar steekt. Houd daar rekening mee als je in ‘De schitterende doden’ begint. Je kunt op een gegeven moment bijna niet meer stoppen met lezen. Ben je nog op zoek naar een spannend boek om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie? Dan raad ik je deze aan!

Auteur: Belinda Bauer
Titel: De schitterende doden
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400507630