Overslaan en naar de inhoud gaan

Bill Schutt en J.R. Finch - Hellepoort

1944. Terwijl de oorlog in Europa en in de Stille Oceaan op een bloedig hoogtepunt is, doen de geallieerden een schokkende ontdekking: een bijna 100 meter lange Japanse duikboot, midden in de Amazone achtergelaten, compleet verlaten.

Nadat een groep Rangers ook schijnbaar in rook oplost, stuurt het leger kapitein R.J. ‘Mac’ MacCready naar Brazilië. Deze briljante wetenschapper en avonturier is de enige die erachter kan komen wat de Japanners van plan zijn. Na een levensgevaarlijke parachutesprong, diep in het hart van de ondoordringbare en afgelegen Amazone, wordt Mac tot zijn grote verbazing met jeugdvriend en medewetenschapper Bob Thorne herenigd. Samen maken ze een zware en gevaarlijke tocht naar een oeroude, in de mist verscholen vallei aan de voet van een honderden meters hoog plateau, waar ze achter de duivelse plannen van de nazi’s komen om de Verenigde Staten en hun geallieerden te vernietigen. Zijn ze op tijd om de mensheid van zichzelf te redden?

‘Hellepoort’ van Bill Schutt en J.R. Finch valt bij de uitgever onder de categorie ‘Meer boek voor mannen’. Dat is wel te merken tijdens het lezen van het verhaal. Er zit veel actie en sensatie in, net wat anders verwoord dan ik bij andere thrillers gewend ben. Daarmee bedoel ik dat het er soms wat “harder” aan toe gaat in het actiegebeuren. Dat betekent overigens niet dat dit boek alleen interessant is voor mannen. Het verhaal zit vol spanning dat vrijwel iedere lezer soms even op het puntje van zijn of haar stoel zal gaan zitten.

Dat ‘Hellepoort’ zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt, geeft het verhaal net wat extra’s. Deze historische gebeurtenis blijft een grote rol spelen in de geschiedenis van de wereld en zal daarom ook nu nog vaak als achtergrond van een verhaal dienen. Het is een oorlog die nooit vergeten mag worden.

Liefhebbers van (actie)thrillers kunnen hun hart ophalen tijdens het lezen van ‘Hellepoort’. De auteurs Schutt en Finch hebben hun best gedaan om er een spannend en boeiend verhaal van te maken.

Auteurs: Bill Schutt en J.R. Finch
Titel: Hellepoort
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045208305