Overslaan en naar de inhoud gaan

Céla van Gastel – Vaarwel Roscoe

De hele wereld is in shock als multitalent Roscoe Mulder onverwachts overlijdt. Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstroomt met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet.

Nadat de zussen Chantal en Priscilla van Gastel één boek onder hun eigen naam hadden geschreven, besloten ze hun volgende boek onder een pseudoniem te schrijven: Céla van Gastel. Wat hebben ze met ‘Vaarwel Roscoe’ een prachtige roman geschreven.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit de personages Rafael en Livia met tussendoor brieven en berichten van fans, familieleden en vrienden van Roscoe. Rafael en Livia halen herinneringen op aan Roscoe, waardoor je dit multitalent toch een beetje leert kennen. Rafael vertelt onder meer over jeugdherinneringen, terwijl Livia meer weet te vertellen over de tijd dat Roscoe echt beroemd werd. Heel mooi in balans.

Het verhaal komt vanaf het eerste hoofdstuk binnen bij de lezer. Het raakt je enorm en blijft door je hoofd spoken, ook als je het allang uithebt. Het staat vol met emoties, die als het ware bij de lezer binnenkomen. Tegelijkertijd wordt het nergens een heel zwaarbeladen boek, ondanks dat er een heftig onderwerp centraal staat: hoe verwerk je het overlijden van een dierbare? En laten we allemaal een voorbeeld aan Roscoe nemen en wat meer vriendelijkheid de wereld insturen. Daar hebben we allemaal iets aan, nietwaar?! Absolute aanrader om te lezen!

Auteur: Céla van Gastel
Titel: Vaarwel Roscoe
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022592618