Overslaan en naar de inhoud gaan

Carina Bergfeldt – Het meisje op de foto

Viktor Hyldgaard komt na een avondje stappen in het Zweedse Skövde niet thuis. Zijn vrouw Jeanette vreest het ergste en belt meteen het alarmnummer. Inspecteur Anna Eiler is in eerste instantie van mening dat er niets ernstigs aan de hand is. Ze denkt dat Viktor de nacht ergens anders heeft doorgebracht.

Niet veel later wordt er een gruwelijke vondst in een klein meertje gedaan. Tussen de waterlelies drijft een hoofd met een foto in de keel. Anna gaat meteen met haar collega’s aan de slag. De zaak wordt alleen maar ingewikkelder als er nog meer in het meertje gevonden wordt. Wat heeft zich daar allemaal afgespeeld?

Journaliste Julia Almliden neemt Jeanette wel serieus. Haar vader is een jaar eerder spoorloos verdwenen en ze snapt Jeanettes situatie. Ze schrijft een artikel over de verdwijning en gaat op onderzoek uit. Is Viktor wel degene die hij leek te zijn?

‘Het meisje op de foto’ begint met een spannende proloog die meteen een heleboel vragen oproept. Wie zijn de personen uit deze passage? En wat is hun verdere rol in het boek? Carina Bergfeldt zorgt er hiermee voor dat je als lezer meteen geprikkeld bent om verder te gaan lezen.

Na de proloog maak je kennis met de verschillende personages uit het boek. Je leert vooral Anna en Julia en hun (relationele) problemen goed kennen. In eerste instantie is er na elk hoofdstuk een perspectiefwisseling; later ook binnen hoofdstukken. Dat zorgt ervoor dat je als lezer goed moet blijven opletten en dat haalt helaas af en toe de spanning uit het verhaal. Je bent dan namelijk zo bezig om te onthouden wie wie is dat de rest een bijzaak lijkt te worden, terwijl je bij een moordzaak op zoek wil gaan naar de dader(s).

Als je richting de ontknoping gaat en als lezer al lijkt te ontdekken wie de dader(s) is (zijn), kom je weer helemaal in het verhaal en is de spanning bijna om te snijden. Ontdekt Anna op tijd hoe het allemaal in elkaar zit voordat het te laat is? Bergfeldt heeft nog voor een verrassende wending tijdens de ontknoping in petto en dat maakt het verhaal uiteindelijk helemaal af. Al met al zorgt ‘Het meisje op de foto’ voor een aantal boeiende leesuurtjes.

Auteur: Carina Bergfeldt
Titel: Het meisje op de foto
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400503199