Overslaan en naar de inhoud gaan

Carry Slee – #LaatsteVlog

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen, zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is, gaat Noud met hulp van Roos vloggen.

Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader Chris bij hen komt wonen. Waarom doet Susan ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen? Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen...

Carry Slee is één van de meest succesvolle kinderboekenschrijvers van Nederland. Negen keer won ze de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht. In mijn jeugd las ik haar boeken met veel plezier… en nu als volwassene ook nog steeds. Met haar nieuwste boek ‘#LaatsteVlog’ heeft ze wederom een geweldig en actueel boek geschreven.

De boeken van Slee kenmerken zich onder andere door de actualiteit. Ze heeft al boeken geschreven over pesten, ongeneeslijke ziektes, schuldgevoel en in haar laatste boek komt onder meer het online leven en vloggen voorbij. De jeugd van tegenwoordig is haast vergroeid met hun mobieltje, plaatsen veel op social media en kijken graag filmpjes van vloggers. Daar speelt de auteur helemaal op in. Je merkt dat ze zich goed verdiept heeft in de primaire doelgroep van haar boeken. De meeste jongeren zullen zich wel in één van de personages herkennen. Of je nu het meisje bent dat graag foto’s op Instagram plaats of de jongen die een stunt wil uithalen om meer likes op een filmpje te krijgen…

Het verhaal boeit van het begin tot het einde. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je in het boek en word je meegesleept in de wereld van Noud, Roos en hun klasgenoten. Bij mij zorgde dat ervoor dat ik het boek binnen één avond uit had. Slee heeft een vlotte en leuke schrijfstijl, waardoor je lekker door kunt blijven lezen. En tussen de regels door heeft ze wel een aantal wijze boodschappen voor haar lezers. ‘#LaatsteVlog’ is een absolute aanrader om te lezen, zeker voor de fans van deze auteur.

Auteur: Carry Slee
Titel: #LaatsteVlog
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 208
Uitgeverij: Overamstel uitgevers
ISBN: 9789048839377