Overslaan en naar de inhoud gaan

Carry Slee – Verdacht

Tess en Victor zijn onwijs verliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hele hechte vriendenclub. Ze spreken vaak af met z’n allen en als het lukt, werken ze samen aan schoolprojecten. Deze keer moeten ze buurtinterviews houden. Tijdens het filmen vindt er net op dat moment een overval plaats.

De vader van een medescholier is de juwelier die overvallen is. Hij raakt zwaargewond en komt in het ziekenhuis terecht. Verschrikkelijk! Als de vrienden hun videomateriaal bekijken, doen ze een belangrijke ontdekking. Tess besluit het videomateriaal naar de politie te brengen. Deze beslissing verandert ingrijpend haar leven.

‘Verdacht’ is wederom een goed boek over een heftig onderwerp. Zoals in vrijwel al haar boeken kiest Carry Slee onderwerpen waar voor de jeugd nog niet vaak (of soms nog helemaal niet) over geschreven is. Deze keer staan schuld, verdachtmakingen en arm versus rijk centraal.

Slee heeft een duidelijke en prettige schrijfstijl. Ze heeft zich goed ingeleefd in de leefwereld van jongeren uit deze tijd. De voor hen herkenbare onderwerpen komen voorbij, zoals het maken van veel huiswerk en verliefdheden. Ook de mobiele telefoon en het veelvuldig gebruik daarvan komt aan bod.

Ook al behoor ik niet meer tot de primaire doelgroep, ik lees de boeken van Carry Slee nog steeds met veel plezier. Dat is vroeger begonnen met onder andere ‘Verdriet met mayonaise’ en ‘Spijt’. Gelukkig is de auteur vorig jaar, na tien jaar geen jeugdboek geschreven te hebben, weer begonnen met nieuwe 12+-boeken. ’Kapot’ verscheen toen. En met ‘Verdacht’ heeft ze weer een geweldig boek aan haar indrukwekkende oeuvre toegevoegd. Ik had het zelfs in één dag uit.

Auteur: Carry Slee
Titel: Verdacht
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Carry Slee / Overamstel uitgevers bv
ISBN: 9789048834488