Overslaan en naar de inhoud gaan

Casey Mcquiston – Rood, wit & koningsblauw

Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas.

Als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

De flaptekst van ‘Rood, wit & koningsblauw’ belooft heel wat. Samen met de opvallende kaft zal dit boek door menigeen opgepakt worden in een boekhandel of bibliotheek om te bekijken waar het over gaat. Ik had veel zin om aan dit boek te beginnen. Jammer genoeg viel het bij mij niet helemaal in de smaak.

In eerste instantie had ik moeite om lekker in het verhaal te komen. In de eerste paar hoofdstukken werd er best veel informatie gedeeld over de personages, hun familie en hun status, waardoor ik soms even door de bomen het bos niet meer zag. Ik snapte dat Casey Mcquiston de juiste setting wilde neerzetten voor de rest van het verhaal. Het zorgde er alleen bij mij voor dat ik in eerste instantie afhaakte. Op een later moment heb ik het boek weer opgepakt om het alsnog uit te lezen.

Wanneer je eenmaal goed en wel in het verhaal zat, las het wel wat vlotter door. Alex en Henry vond ik twee bijzondere personages. Hoe beter je ze leert kennen, hoe beter je ze gaat begrijpen. Dat heeft Mcquiston goed gedaan. Hun strubbelingen met alles worden op een mooie manier verwoord. Dat gaf het verhaal wel wat kleur.

Toch had ik tijdens het lezen alsof ik iets miste. Bepaalde informatie of bepaalde samenhang. Het verhaal wist me uiteindelijk niet voldoende te pakken en niet voldoende te boeien. Omdat ik wel wilde weten hoe het af zou lopen, heb ik het uitgelezen. Het bleek helaas niet het boek voor mij te zijn.

Auteur: Casey Mcquiston
Titel: Rood, wit & koningsblauw
Genre: Roman
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020538212