Overslaan en naar de inhoud gaan

Catherine Isaac – Jij Ik Alles

Jessica heeft het gehad met Adam. Ze is zijn leugens, zijn overspel en zijn gebrek aan interesse in hun pasgeboren zoontje William helemaal beu. Ze wijst hem de deur en hoeft hem nooit meer te zien.

Tien jaar later is William uitgegroeid tot een lieve en slimme jongen. Adam woont inmiddels in Frankrijk waar hij een bijzonder vakantieverblijf runt, terwijl Jessica en William nog steeds in Engeland wonen. Jessica besluit haar trots opzij te zetten en gaat samen met haar zoon in de zomervakantie een aantal weken naar Frankrijk. Adam krijgt nog één keer de kans van haar om een echte vader voor William te zijn. Ze heeft er een hele goede reden voor waarom hij deze kans nog krijgt…

Meteen vanaf het begin zit je in het verhaal van ‘Jij Ik Alles’. Dat komt door de fijne schrijfstijl van Catherine Isaac, de relatief korte hoofdstukken en de leuke personages. De auteur laat gevarieerde personen in haar boek tot leven komen. De hoofdpersonages leer je het beste kennen, met name Jessica. Maar ook van de bijfiguren kun je je een goed beeld vormen. Je zal meerdere van hen in je hart sluiten, waarbij William de allereerste zal zijn. Wat is dat een leuk, lief en slim ventje. Je ziet hem en zijn wijze koppie zo voor je.

Isaac heeft met ‘Jij Ik Alles’ een bijzondere roman geschreven. Ze schuwt het niet om gevoelige onderwerpen aan bod te laten komen. Welke dit zijn, laat ik even in het midden. Daarvoor zal je echt het boek moeten gaan lezen. Het had een zwaar verhaal kunnen worden, maar de auteur heeft er iets bijzonders van gemaakt en zorgt zelfs voor de nodige humor. Dat maakt het een mooi en compleet verhaal.

Richting het einde van het boek zit je met tranen in je ogen of huil je zelfs even tranen met tuiten. Zorg er dus voor dat je wat zakdoekjes bij de hand als je aan dit boek begint. Want als je er eenmaal in begonnen bent, kun je haast niet stoppen met lezen. Als je ‘m uithebt, blijft het verhaal nog wel even in je hoofd hangen. Wat is ‘Jij Ik Alles’ een mooi en ontroerend boek.

Auteur: Catherine Isaac
Titel: Jij Ik Alles
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022585825