Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Gastel – Winter in New York

‘Winter in New York’ bestaat uit een aantal korte verhalen, die je meteen in de juiste kerststemming brengen. Zo probeert Lois haar relatieproblemen te ontvluchten door naar New York te gaan. Ze wil zichzelf weer terugvinden, maar een sneeuwstorm probeert roet in het eten te gooien. Mia heeft een geweldige baan en staat op het punt om promotie te maken, maar de kerstgedachte brengt haar ineens op heel andere ideeën. Tess wordt in het populaire programma ‘Love Shack’ herenigt met haar verre liefde, maar zit ze daar eigenlijk wel op te wachten? En hoe zal het Janna vergaan op haar eerste kerstavond zonder haar grote liefde?

Dat Chantal van Gastel dol is op de stad New York is geen geheim. Door over deze geweldige stad te schrijven, brengt ze New York wat dichter bij zichzelf… en bij haar lezers. Als je het titelverhaal leest, waan je jezelf even in de Amerikaanse stad. De auteur heeft een heerlijk beeldende schrijfwijze, waardoor je haar verhalen gewoon voor je ziet. En dat ik vorig jaar zelf voor het eerst in New York ben geweest, zorgt er zeker voor dat ik verhalen die zich in deze stad afspelen nog meer kan waarderen.

Van Gastel heeft het geluk dat ze raad weet met meerdere genres. Of het nu een chicklit of een roman is, de auteur maakt er iets moois van. Dat laat ze ook met deze verhalenbundel zien. Het verhaal ‘Winter in New York’ is absoluut mijn favoriet, maar ook de andere verhalen zijn heerlijk om te lezen. Kruip op de bank, onder een dekentje, met een kopje koffie/thee/warme chocolademelk erbij en geniet van deze verhalenbundel. En als je ‘m uit hebt, krijg je meteen zin om ‘Ik wist het’ nog een keer te gaan lezen… ;-)

Auteur: Chantal van Gastel
Titel: Winter in New York
Genre: Korte verhalen
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044348545