Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Gastel – Zoek het maar uit

Ella Droomer werkt in een boekwinkel en heeft een relatie met Owen. Haar leventje lijkt perfect te zijn… totdat ze ternauwernood een gewapende overval in de boekwinkel overleefd. Vanaf dat moment houdt ze zich bezig met verschillende vragen: ‘Wanneer gaat ze nu eindelijk eens een boek schrijven (iets waar ze al jaren van droomt)?’ ‘Waarom gaat ze niet samenwonen met haar vriendje Owen?’ en ‘Hoe komt het dat Dex – haar eerste grote liefde – ineens weer in haar hoofd zit?’

Ella wil alles even op een rijtje zetten en besluit een tijdje bij haar broer Boris door te brengen. Dat Dex de huisgenoot van Boris is, maakt het niet altijd even gemakkelijk voor haar. Gelukkig kan ze met alles bij haar oma terecht, die haar zelfs een zetje geeft voor het schrijven van een boek. Haar oma draagt namelijk een geheim met zich mee, waar zelfs Ella’s vader niets van af weet.

‘Zoek het maar uit’ is een heerlijk boek om te lezen. Ella lijkt alles mee te hebben in haar leven: een lieve familie, een goede baan en een leuke vriend. Maar nadat ze een gewapende overval heeft meegemaakt, twijfelt ze over allerlei zaken. Je leeft als lezer ontzettend met haar mee tijdens én na de overval. Het lijkt me verschrikkelijk om dat mee te moeten maken. Chantal van Gastel beschrijft geloofwaardig hoe iemand om kan gaan met zo’n traumatische gebeurtenis.

Door de vlotte schrijfstijl leest de roman als een trein. De auteur gebruikt flashbacks zodat je meer te weten komt over de jeugd van Ella, Boris en Dex. Daarnaast lees je fragmenten uit het (nog uit te brengen) boek van Ella, waarin het geheim van haar oma verteld wordt. Al deze elementen zorgen ervoor dat je door blijft lezen in het boek. Je bent benieuwd hoe het met de personages af zal lopen.

Als je dan de laatste bladzijden van ‘Zoek het maar uit’ gelezen hebt, kun je alleen maar hopen dat Van Gastel ooit een vervolg zal schrijven waarin al deze leuke personages nog eens voorbij komen. Het verhaal smaakt absoluut naar meer!

Auteur: Chantal van Gastel
Titel: Zoek het maar uit
Genre: Roman
Aantal pagina's: 428
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044343311