Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Gastel – Zwaar verliefd

Isa is al jaren goed bevriend met Floor en Daphne. Ze steunen elkaar in goede en in slechte tijden. Isa werkt als dierenarts en heeft daardoor onregelmatige werktijden. Ook moet ze regelmatig in het weekend werken.

Als ze op een nacht door stagiair Stijn uit bed wordt gebeld, staat haar een aangename verrassing te wachten: ze ontmoet de man van haar dromen. Oké, ze moet eerst zijn hond redden van een chocoladevergiftiging, maar ze kan de eigenaar Ruben daarna niet uit haar hoofd zetten. Ze wordt smoorverliefd.

Alleen gelooft ze nooit dat het ooit wederzijds kan worden. Isa vindt zichzelf veel te dik en een knappe man als Ruben kan natuurlijk veel beter krijgen. Ze besluit gezonder te gaan leven en te gaan sporten. Maar gaat ze daarin niet te ver?

In ‘Zwaar verliefd’ maken we kennis met dierenarts Isa. Ze heeft een geweldige baan, leuke collega’s en lieve vrienden en familie. Toch is ze ontzettend onzeker over haar gewicht en uiterlijk. Op een geloofwaardige manier zet Chantal van Gastel dit hoofdpersonage neer. Vrijwel elke vrouw zal zich in een of meerdere eigenschappen van Isa herkennen. Wie is er tenslotte niet onzeker of nerveus geweest voor een eerste afspraakje met een hele leuke man?

Van Gastel heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal vlot leest. Ondanks dat er wat voorspelbare elementen in het boek zitten, is ‘Zwaar verliefd’ heerlijk om te lezen. Ben je dol op chicklitachtige boeken? Dan is dit zeker een aanrader om te lezen. Als lezer leef je met Isa mee, gun je haar het allerbeste en hoop je dat het iets wordt tussen haar en Ruben.

Naast Isa komen er nog heel wat andere personages in het boek voor. Een van mijn favorieten is stagiair Stijn. Hij valt op mannen, vertelt de meest leuke verhalen en is dol op roddelen. Hij maakt het verhaal gewoon compleet. Gelukkig is ‘Zwaar verliefd’ het eerste deel van een trilogie, dus kunnen we nog twee delen van alle leuke personages genieten.

Auteur: Chantal van Gastel
Titel: Zwaar verliefd
Genre: Chicklit
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044339369