Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Gastel - Ik wist het

Op een middag spreekt Mia Axel - een verslaggever- aan over een gebeurtenis die nog moet plaatsvinden. Axel heeft sowieso al een bijzondere band met het plein en is altijd op zoek naar mooie verhalen. Hij is erg benieuwd naar dat van Mia. Maar weet Mia zelf wel waarom ze zo'n bijzonder goede intuïtie heeft? En wat kan ze hier allemaal mee doen?

Mia Robbins zegt haar baan in de marketing op om een eigen bloemenzaak te beginnen. Ze kiest voor een pand aan een mooi en rustig plein in plaats van in het drukkere gedeelte. Iedereen verklaart haar voor gek, vooral haar vriendinnen. Maar Mia trekt zich daar niks van aan en is klaar voor een nieuwe stap in haar leven.

Al gauw ontmoet Mia allerlei nieuwe mensen. Viola komt bij haar in de winkel werken, en de twee worden goede vriendinnen. Feo staat met zijn foodtruck met tosti's op het plein. Mia is meteen in de ban van hem.... en ze herkent hem uit haar dromen! Mevrouw Dover wordt een vaste klant in haar bloemenzaak.

'Ik wist het' is een prachtig boek van de hand van Chantal van Gastel. Het is een mooi (liefdes)verhaal waar je graag zelf een rol in zou willen spelen. Je ziet het pleintje en de winkels waar het zich allemaal afspeelt zo voor je. Knap hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen. Door de prettige schrijfstijl en de mooie spreuken tussen de hoofdstukken blijf je lezen.

Je vraagt je als lezer af en toe wel af waarom Mia niet wat meer naar haar gevoel luistert in plaats van bijna blind op haar dromen vertrouwt. Maar uiteindelijk krijg je daar ook antwoord op en komt alles gewoon goed.

Van Gastel heeft met 'Ik wist het' weer laten zien wat voor geweldige auteur ze is! Haar nieuwste boek is een absolute aanrader om te lezen.

Auteur: Chantal van Gastel
Titel: Ik wist het
Genre: Roman
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 139789044344868