Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Mierlo – De onbekende man

Hoewel de spoken uit haar verleden niet rusten, heeft Julia alles redelijk onder controle. Tot haar baas haar op een actuele zaak zet: de vermissing van een kind.

Julia moet samenwerken met een nieuwe collega, Charlotte, maar ziet dat helemaal niet zitten. Langzaam maar zeker verliest Julia de grip op zowel haar eigen leven als de zaak.

‘De onbekende man’ is het derde deel uit de Julia Menken-serie. De vorige twee delen vond ik erg goed. Ook met dit derde boek laat Chantal van Mierlo zien dat ze een zeer goede thrillerauteur is. Ik kijk nu al uit naar een eventueel volgend boek van haar.

Het verhaal van ‘De onbekende man’ leest vlot. De auteur weet haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk te boeien en ze zorgt ervoor dat je dit boek het liefste in één ruk uit wil lezen. Hoe verder je in het verhaal bent, hoe spannender het wordt. Je gaat als het ware samen met Julia op zoek naar de dader en naar de spoken uit haar verleden. Op een gegeven moment lijkt iedereen wel verdacht in het verhaal. Knap gedaan door Van Mierlo. Je weet even niet meer wie je wel en wie je niet kunt vertrouwen. Het enige dat je dan kunt doen, is door blijven lezen. Heerlijk!

De ontknoping is spannend en verrassend tegelijkertijd. Wat zit dit verhaal knap in elkaar en wat vormt het een mooie afsluiting van de Julia Menken-trilogie. Dit hoofdpersonage verdient wel even wat rust in haar leven. Maar stiekem hoop ik dat Van Mierlo ooit nog een vierde boek aan deze serie gaat toevoegen.

Auteur: Chantal van Mierlo
Titel: De onbekende man
Serie: Julia Menken
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461095893