Overslaan en naar de inhoud gaan

Charlotte de Monchy – Beter laat dan nooit

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle - een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type - gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht.

Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Het verhaal van ‘Beter laat dan nooit’ lees je vanuit twee personages: Merle en Jessie. Op het eerste gezicht lijken deze twee vrouwen weinig met elkaar gemeen te hebben, maar naarmate het verhaal vordert kom je erachter wat hun connectie is.

Charlotte de Monchy weet hoe ze fijne (feelgood) romans schrijft. Dat heeft ze in het verleden al bewezen en dat doet ze met haar nieuwste boek weer. In het begin ben je even aan het kijken wie wie precies is en welke rol ze binnen het verhaal hebben, maar voor je het weet zit je halverwege het boek en wil je ‘m gewoon het liefste in één keer verder uitlezen. Het blijft heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Op een gegeven moment denk je als lezer door te hebben hoe het verhaal van ‘Beter laat dan nooit’ af zal lopen. Je vult bepaalde zaken alvast in, maar De Monchy heeft hier en daar nog wel een verrassing in petto. Wat weet de auteur de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt als het ware tot leven te laten komen. Het is een boek waar je gewoon lekker van kunt genieten.

Auteur: Charlotte de Monchy
Titel: Beter laat dan nooit
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022592694