Overslaan en naar de inhoud gaan

Charlotte de Monchy – Tegen beter weten in

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen. Helaas woont Marius inmiddels in Canada, en wil hij met rust gelaten worden.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zoveel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke verhuurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.

Wat heeft Charlotte de Monchy met ‘Tegen beter weten in’ een heerlijk boek geschreven. Zowel Lois als Jill zijn erg leuke personages. Vanuit hen lees je het verhaal en ontdek je stukje bij beetje wat hun verleden hen allemaal heeft gebracht. Naarmate je verder in het boek bent, begrijp je bepaalde keuzes, gedachten en gevoelens ook beter.

De Monchy heeft een prettige schrijfstijl. Ze laat de beide personages voldoende aan het woord om ze allebei beter te leren kennen. Ook de verschillende bijpersonages worden goed beschreven, waardoor je van hen allemaal een mooi beeld kunt vormen. Door de beschrijvingen van de omgeving en de gebouwen waan je jezelf ook even in Canada. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

‘Tegen beter weten in’ kent hier en daar een enkele verrassende wending, waardoor het verhaal niet zo vanzelfsprekend verloopt als je in eerste instantie zou verwachten. De ontknoping zie je wellicht al aankomen, maar toch zit daar nog een kleine verrassing in. Al met al beleef je een aantal hele fijne leesuurtjes en sluit je bepaalde personages uit dit boek wel even in je hart.

Auteur: Charlotte de Monchy
Titel: Tegen beter weten in
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022589427