Overslaan en naar de inhoud gaan

Christie Barlow – Welkom thuis in Love Heart Lane

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder: Fergus Campbell.

Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…

Wat heeft Christie Barlow met 'Welkom thuis in Love Heart Lane' een heerlijke roman geschreven. Felicity Simons is een fijn hoofdpersonage, die je stukje bij beetje steeds beter leert kennen. Je hebt vooraf wel een aantal vragen over haar. Waarom is ze bijvoorbeeld zo lang weggebleven uit haar geboorteplaats? Hoe weinig zag ze haar moeder en oma eigenlijk? Wat heeft ervoor gezorgd dat ze nu toch terug is gegaan naar Heartcross?

Hoe verder je in deze roman leest, hoe duidelijker het wordt wat Felicity zoal in het verleden heeft meegemaakt. Zonder iets te willen spoileren: dat blijkt niet niets te zijn. Je begint haar keuzes uit het verleden daardoor wel beter te begrijpen. Je weet niet of je diezelfde keuzes had gemaakt, maar Barlow laat je wel met het hoofdpersonage meeleven.

Naast Felicity komen er nog een aantal andere leuke en lieve personages in het boek voor. De dochter van Fergus is absoluut één van mijn favoriete personages. Wat een lief en leuk meisje dat nog zo heerlijk onschuldig is. Mede dankzij de beeldende schrijfstijl van de auteur komen de verschillende personen uit het boek als het ware tot leven voor je. Hierdoor gaat het verhaal nog meer voor je leven en zit je als het ware helemaal in het boek. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Richting het einde van het verhaal komen de verschillende verhaallijnen samen en lees je een mooie einde van dit eerste deel. Barlow laat daarbij genoeg ruimte over voor een tweede boek, waarvan je het eerste hoofdstuk al kunt lezen. Dat belooft weer genoeg leesvoer in het najaar met 'Geheimen op Foxglove Farm'.

Auteur: Christie Barlow
Titel: Welkom thuis in Love Heart Lane
Serie: Love Heart Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 252
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024599479