Overslaan en naar de inhoud gaan

Claudia de Breij – Neem een geit

Claudia de Breij vraagt zich af hoe je nu eigenlijk moet leven. De eerste jaren van je leven vertellen ouders, leraren en andere betweters wat je wel en niet moet doen. Maar na een tijdje sta je er toch helemaal zelf voor. En hoe doe je dat dan? Hoe ga je om met vragen over bijvoorbeeld de liefde, de dood, vriendschap en kinderen?

Daarom besloot Claudia op bezoek te gaan bij wijze mannen en vrouwen die het allemaal al eens meegemaakt hebben. Samen met haar geliefde Jessica van Geel sprak ze met Willeke Alberti, Hedy d'Ancona, Anne-Wil Blankers, Hanneke Groenteman, Nico ter Linden, Geert Mak, Erica Terpstra, Herman van Veen, Paul van Vliet en Hans Wiegel. Dat leverde haar een hoop wijze levenslessen op.

De titel van het boek ‘Neem een geit’ is geweldig gekozen. Als je dit boek in de winkel ziet liggen, is je nieuwsgierigheid meteen gewekt. Wat zal de titel betekenen? Daar kom je in het begin dankzij Hanneke Groenteman al achter. De uitleg achter de gekozen titel is prachtig én nog waar ook. En dat geldt voor meerdere uitspraken en levenslessen uit het boek. Sommigen zijn een open deur; anderen zijn heel waardevol en leerzaam.

De Breij heeft een leuke en levendige schrijfstijl. De korte hoofdstukken nodigen uit om lekker te blijven lezen in het boek. Je ziet haar af en toe zo voor als je ze bij één van de wijze mannen en vrouwen op bezoek is. Dat geldt zowel voor de BN’ers als voor de niet-BN’ers zoals haar pedicure en haar vader. Het ene onderwerp zal meer tot de verbeelding spreken dan het andere, maar het maakt van ‘Neem een geit’ een leuk boek om te lezen of om cadeau te geven.

Auteur: Claudia de Breij
Titel: Neem een geit
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Lebowski
ISBN: 9789048826209