Overslaan en naar de inhoud gaan

Cory McCarthy – Nu in de bioscoop

Wanneer Iris in Ierland wordt gedropt voor de boekverfilming, ziet ze haar kans schoon: als ze de filmproductie kan stopzetten, betekent dat hopelijk het einde van de rage en kan ze eindelijk een normaal leven leiden. Zelfs de schandalig knappe acteur Eamon O’Brien kan haar niet van haar plan afhouden.

Maar de passie van de filmcrew is besmettelijk en wanneer Iris zich thuis begint te voelen in de wereld die ze haar hele leven wilde vermijden, realiseert ze zich dat deze film misschien gewoon geweldig is.

Om te beginnen is de kaft van ‘Nu in de bioscoop’ geweldig om te zien. Als je dit boek in de boekhandel of bibliotheek ziet liggen, wordt je aandacht meteen getrokken. Heel leuk gedaan!

In het begin van het verhaal heb je als lezer wel even de tijd nodig om erin te komen. Iris komt in eerste instantie niet heel sympathiek over. Je vraagt je af waarom ze zo tegen de boekverfilming is en waarom ze zich zo afstandelijk opstelt. Hoe verder je in het verhaal bent en hoe beter je het hoofdpersonage leert kennen, hoe beter je haar én vooral haar houding leert begrijpen. Cory McCarthy weet op die manier haar lezers toch helemaal mee te krijgen in het verhaal.

Wat volgt, is een mooi en lief verhaal over liefde en vriendschap met de nodige drama. McCarthy weet op een fijne manier het verhaal verder te vertellen en werkt naar een prima afsluiting toe. Liefhebbers van dit genre zullen zeker genieten van ‘Nu in de bioscoop’. Het loont zeker de moeite om door te blijven lezen, als je ook wat moeite hebt met de eerste hoofdstukken.

Auteur: Cory Mc Carthy
Titel: Nu in de bioscoop
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000376032