Overslaan en naar de inhoud gaan

De Bookalicious-tag

Wat zijn er op internet veel leuke en grappige boekentags te vinden. Deze Bookalicious-tag zijn 25 vragen over boeken. Altijd leuk!

1. Hoeveel procent van je leesvoer haal je bij de bibliotheek en hoeveel haal je elders?
Tegenwoordig leen ik best vaak boeken bij de bibliotheek in vergelijking met vroeger. Toen ik nog werk had, kocht ik vaak boeken die ik graag wilde lezen. Nu koop ik af en toe een boek en leen ik de rest bij de bibliotheek. Ik denk dat ik zo’n 70% bij de bibliotheek haal en de rest elders.

2. Welk karakter zou je willen zijn en waarom?
Het lijkt me leuk om één dagje Rosie uit ‘Het Rosie Project’ te zijn, vooral om te ontdekken hoe het nu is om met Don samen te leven en samen dingen te doen.

3. Wat is je favoriete boek dat je als kind las?
Ik vond de verhalen van Jip en Janneke vroeger geweldig… en nu vind ik het leuk om dat aan mijn nichtjes en neefje voor te lezen.

4. Wat is je favoriete boek?
Mag ik er maar ééntje kiezen? Voor iemand die meer dan 100 boeken per jaar leest, is dat niet te doen. Een van mijn favoriete boeken van dit jaar is ‘Het Rosie Project’. Maar ‘Lieve mama’ (Esther Verhoef), ‘Ik reis alleen’ (Samuel Bjørk), ‘Verbroken’ (Linda Jansma), ‘De Geluksoma’ (Patrick van Hees) en nog vele anderen waren ook mooi, goed en/of spannend. Ik kan niet één favoriet kiezen.

5. Van welke boekenreeks heb je het meeste boeken?
De boekenreeks met Eve Dallas in de hoofdrol, geschreven door J.D. Robb (een pseudoniem van Nora Roberts). Een spannende en boeiende reeks over een rechercheur in de toekomst. Deze boeken heb ik ontdekt toen ik nog recensente voor Leesfanaten.nl was en sindsdien heb ik alles gelezen (én in mijn boekenkast staan).

6. Koop je tweedehandse boeken?
Jazeker. Snuffelen op boekenmarkten en bij kringloopwinkels vind ik heerlijk. Je vindt er vaak mooie en goede boeken voor een leuke prijs.

7. Wie is je favoriete/knapste personage?
Dat is zonder twijfel Ruben uit de Zwaar-reeks van Chantal van Gastel. Ik hoop dat Chantal ooit nog een vierde deel over Isa en Ruben schrijft… en anders ga ik binnenkort sowieso nog een keer de trilogie lezen.

8. Wat is jouw favoriete boekcover?
De cover van ‘Ik wist het’ van Chantal van Gastel vind ik prachtig. Het past helemaal bij het verhaal. Als de cover ziet, dan wil je het boek gewoon kopen en lezen. En dat kan ik je zeker aanraden om te doen.

9. Wat is je favoriete soort boekcover?
Covers die meteen je aandacht trekken, waardoor je direct de flaptekst wil gaan lezen om te ontdekken waar het boek over gaat.

10. Wat is het eerste boek dat je las?
Uhm… dat is een zeer goede vraag. Mijn ouders weten niet beter dan dat ik dol ben op lezen. Ik ging altijd graag mee naar de bibliotheek om een nieuw boek uit te kiezen, en het liefste meer dan één :-). Ik las vroeger graag de boeken van Floortje Bellefleur (door Cok Grashoff) en van Cindy (door Erna Gianotten)

11. Wat is je favoriete boekverfilming?
De films van ‘De Hongerspelen’ vind ik erg goed. Ik ben ontzettend benieuwd naar de laatste verfilming, die dit jaar uitkomt. Ook de ‘Millennium’-trilogie vond ik de moeite waard. Alleen één scène uit het eerste deel kijk ik liever niet. Degenen die de boeken en/of de films kennen, weten vast wel welke scène ik bedoel.

12. Wanneer begon je met het maken van bookblogdingen?
Met mijn blog ben ik ruim vier jaar geleden begonnen. Daar hield ik vooral maandelijks een overzicht bij van gelezen boeken. Nadat Leesfanaten.nl begin dit jaar ophield, publiceerde ik daar ook recensies. Sinds september heb ik deze website, waar ik fanatiek recensies en andere boek-/leesgerelateerde zaken bijhoud.

13. Waar is je ideale lees-locatie?
Op de relax-stoel in de woonkamer of gewoon lekker in bed.

14. Heb je eigen fanfictie geschreven voor een boek?
Nee, daar geef ik eigenlijk niets om.

15. Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?
Alweer zo’n moeilijke vraag. Als ik echt moet kiezen, ga ik voor ‘De geluksoma’ van Patrick van Hees, ‘De kraamhulp’ van Esther Verhoef en ‘Ik wist het’ van Chantal van Gastel. Maar ik hoop dat deze vraag nooit waarheid wordt, want ik lees veel liever meer dan drie boeken per jaar ;-).

16. Wat is het dikste boek dat je gelezen hebt?
Volgens mij was dat ‘Tonio’ van A.F.Th. van der Heijden. Of anders de boeken uit de Millennium-trilogie van Stieg Larsson.

17. Als je een boek zou schrijven: wat zou dan de titel zijn én waarom?
Ik ben ooit begonnen aan een verhaal losjes gebaseerd op mijn middelbare schooltijd en dat heette ‘De 6-gang’. Waarom? Omdat ik in die tijd met vijf meiden erg goed bevriend was, en wij noemden onszelf toen – je raadt het vast al – de 6-gang. Ik hoop dat verhaal ooit wel af te schrijven.

18. Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?
In september heb ik 12 boeken gelezen.

19. Wat is het laatste boek dat je las?
‘Het boek en het badwater’ van Lisa Kuitert

20. Fantaseer je voor jezelf een rol in de verhalen die je leuk vindt?
Daar kan ik kort en krachtig op antwoorden: nee.

21. Wat is je favoriete boekenwinkel?
Nederland kent een aantal mooie en leuke boekenwinkels. Mijn favoriet is ‘Adr. Heinen’ in ’s-Hertogenbosch. Vroeger was daar een aparte ingang voor kinderen met een kleinere deur dan voor de volwassenen. Heel leuk om te zien. Na de verbouwing is dat deel de koffiecorner geworden, maar het is nog steeds een prachtige boekenwinkel waar ik graag kom.

22. Hardcover of paperback?
Paperback, want dat leest fijner en is net wat goedkoper dan een hardcover.

23. Heb je meer dan één exemplaar van hetzelfde boek?
Van de Harry Potter-boeken heb ik zowel de Engelse als de Nederlandse boeken. Verder heb ik geen dubbele boeken in mijn collectie.

24. Wil je liever lezen over vampiers of weerwolven?
Liever over vampiers… of nog liever de combinatie zoals in de Twilight-boeken.

25. Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?
Daar kan ik volmondig JA op antwoorden. Dus dat wordt nog een hele klus met uitzoeken en opbergen als ons nieuwbouwhuis klaar is ;-).