Overslaan en naar de inhoud gaan

Debbie Johnson – Een kerstcadeau van het Duincafé

Kerstmis is nooit Katie Seddons favoriete tijd van het jaar geweest. Iedereen haalt herinneringen op aan gezellige familiediners en onvergetelijke kerstmuziek, maar de melodie van Katies kindertijd was een stuk minder vrolijk. Gelukkig hebben Katie en haar zoontje Saul, sinds ze zijn verhuisd naar het dorpje Budbury aan de prachtige kust van Dorset, een nieuwe familie gevonden. Eén die bij elkaar is gebracht door de onverwachte wendingen van het leven en de opbeurende kracht van een goed stuk taart en een bakkie troost bij het Duincafé.

Dit jaar zijn Katies nieuwe vrienden van plan om haar te verrassen met een kerstfeest om nooit te vergeten. En met een aantrekkelijke nieuweling in het dorp zou het zomaar kunnen dat Katies grootste droom werkelijkheid wordt.

‘Een kerstcadeau van het Duincafé’ is alweer het vijfde deel in Het Duincafé-reeks. In principe kun je de boeken los van elkaar lezen, maar voor het volledige verhaal van de personages is het wel het leukste om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

Debbie Johnson zet deze keer personage Katie in de schijnwerpers. Wat heeft Katie al veel meegemaakt in haar leven. Dat laat de auteurs in het korte eerste deel van het verhaal direct weten en dat zet de toon voor de rest van het verhaal. Door die kleine terugblik op Katies verleden snap je haar doen en laten in het heden. Je snapt beter waarom ze bepaalde beslissingen neemt en waarom ze is zoals ze is. Het liefste wat je als lezer wil doen is in het boek kruipen en tegen Katie zeggen dat alles goed komt.

De schrijfstijl van Johnson is zeer prettig, zoals we inmiddels van haar gewend zijn van haar eerdere boeken. Ze schrijft op een beeldende en vlotte manier, waardoor het verhaal zo fijn leest. Zeker als je de eerdere delen hebt gelezen, is het heel fijn om weer terug te keren naar Het Duincafé met al zijn bijzondere personages en mooie verhalen. Het voelt als een plek die iedereen af en toe wel even kan gebruiken. Ook al is het een fictieve plek; het geeft je als lezer een fijn gevoel. Dat maakt van ‘Een kerstcadeau van het Duincafé’ een hele fijne roman.

Auteur: Debbie Johnson
Titel: Een kerstcadeau van het Duincafé
Serie: Het Duincafé
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022594346