Overslaan en naar de inhoud gaan

Deelname aan een blogtour

Regelmatig zie ik op Twitter en Facebook berichten voorbij komen dat boekbloggers meedoen met een blogtour. Hiermee krijgt een nieuw verschenen boek in één klap veel aandacht in de media. Blogtours hebben er bij mij al regelmatig voor gezorgd dat ik een bepaald boek ben gaan lezen. Dus het werkt! In ieder geval voor mij… ;-)

Zelf heb ik tot nu toe nog niet meegedaan aan een blogtour. Maar daar gaat verandering in komen. Nadat ik de oproep van Ellen Lina zag wie er mee wilde doen aan de blogtour van haar boek ‘Crash’, heb ik me meteen ingeschreven. En ik had geluk. Ik was er namelijk op tijd bij om mee te doen. Erg leuk!

Begin november zal ‘Crash’ verkrijgbaar zijn en daarna gaat de blogtour beginnen. De auteur is momenteel bezig om een schema te maken wie wanneer haar recensie plaatst. Ik ben half december aan de beurt. Dat duurt nog eventjes… maar ik ga jullie wel alvast nieuwsgierig maken voor dit boek.

Inhoud
Allereerst: waar gaat het boek over? De flaptekst luidt als volgt: ‘(...) Het vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Italiana crashte op 28 juli dit jaar bij het Italiaanse berg na een defect in het hydraulische systeem. Een noodlanding werd ingezet, maar deze verliep uiterst tragisch. Bij de crash kwamen 143 mensen om het leven, waaronder de voltallige bemanning en vier Nederlanders: twee vrouwen, een man en een baby. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen bevonden zich twee Nederlanders.’
Ontmoet Anna Kranenburg. Eenendertig jaar, eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar en werkzaam op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende.
Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte?
Wees gewaarschuwd ... Brace for impact.

Vorige week maakte Ellen de teaser trailer van ‘Crash’ bekend. Nog een paar maanden geduld hebben en de nieuwste van Ellen Lina ligt in de winkels. Ik kijk er al naar uit… en jullie?