Overslaan en naar de inhoud gaan

Denise Hunter – Boekhandel Zeezicht

Sophie staat op het punt haar grote droom uit te laten komen: een eigen boekhandel beginnen in het gezellige strandplaatjes Piper’s Cove. Net als ze de sleutel van Boekhandel Zeezicht in wording heeft gekregen en ze kan beginnen met klussen, dient er zich een orkaan aan in Piper’s Cove. Wat nu?

Na de bruiloft van zijn beste vriend wil Aiden Maddox zo snel mogelijk weer naar huis. Dat gaat niet zo vlot als hij zou willen door de orkaan. Hij belandt uiteindelijk bij zijn vroegere vriendin Sophie, die hem met tegenzin bij haar laat verdwijnen. Sophie is nog niet vergeten dat hij haar jaren geleden in de steek gelaten heeft. Daar komt langzaamaan verandering in. Zal het hun lukken om de deuren van de winkel op tijd te openen... en elkaar een tweede kans te geven?

Gevoelsmatig val je als lezer midden in het verhaal van ‘Boekhandel Zeezicht’. Je begint namelijk op de (proef)bruiloft van Sophies zus en zwager. Je bent daardoor in het begin even zoekende wie wie is en welke rol ze binnen het verhaal zullen hebben. Denise Hunter zorgt ervoor dat je met name de hoofdpersonages al gauw beter leert kennen. Je bent vooral heel benieuwd wat er zich in het verleden van Sophie en Aiden heeft afgespeeld en wat dat heeft betekend voor de personen die ze nu zijn.

Door de beeldende schrijfstijl van de auteur kun je je een goed beeld vormen van de plekken waar het verhaal zich afspeelt en van de personages die erin voorkomen. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Je komt daardoor lekker in het verhaal en wordt helemaal meegenomen in de problemen van met name Sophie. Gaat het haar lukken om haar boekhandel op tijd op orde te krijgen? Wanneer gaat ze nu eens voor zichzelf kiezen in plaats van voor haar familie? Ook Aiden blijkt zo zijn problemen te hebben. Wanneer durft hij zijn gevoelens helemaal vrij te laten gaan?

Hoe dichterbij het einde nadert, hoe meer antwoorden je van Hunter krijgt. De auteur zorgt er uiteindelijk voor dat je op al je vragen een antwoord krijgt, waarna een mooie ontknoping volgt. ‘Boekhandel Zeezicht’ zorgt voor een aantal aangename leesuurtjes.

Auteur: Denise Hunter
Titel: Boekhandel Zeezicht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 302
Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789493208315