Overslaan en naar de inhoud gaan

Denise Meijer – Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé

Astrid heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Een opgeruimd huis, haar kat Milka op schoot en een lekkere geurkaars op tafel, dat is al genoeg. Alleen rond de feestdagen, als overal plaatjes van perfecte gezinnen en nieuwe geliefden voorbijkomen, twijfelt ze daaraan. Ze troost zich met de gedachte dat ze helemaal geen tijd heeft voor de liefde, ze heeft een drukke baan en is bovendien uit op promotie. En gelukkig kan Astrid altijd terecht bij haar liefhebbende familie.

Als haar ouders hun traditionele kerstdiner niet kunnen organiseren vanwege een verbouwing, nodigt Astrid iedereen in haar appartement uit. Ze bereidt de avond tot in de puntjes voor, maar als er cruciale ingrediënten blijken te ontbreken, er een ongenode gast op de stoep staat en haar nieuwe buurman, ‘de kattenhater’, opeens aanklopt, is het maar de vraag of Astrid alle (kerst)ballen in de lucht kan houden. Houdt ze haar hoofd koel? En leert ze dit jaar waar kerst echt om draait?

Wat heeft Denise Meijer met ‘Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé’ een heerlijk kerstverhaal geschreven. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk weet de auteur de lezer te pakken en ze zorgt ervoor dat je met een grote lach op je gezicht dit digitale boek leest. Heerlijk!

Meijer heeft met Astrid een geweldig hoofdpersonage gecreëerd. Ze weet wat ze wil (denkt ze) en ze wil er op bepaalde gebieden veel voor doen om het te bereiken… maar of dat altijd de juiste gebieden zijn? Dit klinkt nu heel cryptisch, maar als je het verhaal gelezen hebt snap je precies wat ik bedoel. Astrid maakt in ieder geval een mooie ontwikkeling door binnen het verhaal, die je als lezer alleen maar kunt aanmoedigen. En mocht je klikbare tekst al gelezen heb, dan zit er een kleine crossover naar dat boek in dit verhaal. Altijd heel leuk als een auteur dat op subtiele wijze doet.

Het verhaal van ‘Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé’ leest heerlijk weg. De auteur heeft een leuke schrijfstijl, waardoor je lekker door wil blijven lezen om te ontdekken hoe de kerstdagen van Astrid en haar verhaal precies gaan verlopen. Sommige gebeurtenissen uit het boek zullen je wat minder verrassen dan andere, maar het is gewoon een heel leuk kerstverhaal. Kruip op de bank met een dekentje en geniet van dit verhaal.

Auteur: Denise Meijer
Titel: Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé
Genre: Roman
Aantal pagina's: 165
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208037