Overslaan en naar de inhoud gaan

Edward Docx – Laat los mijn hand

Louis Lasker houdt zielsveel van zijn familie – de momenten dat het niet zo is daargelaten. Zijn twee halfbroers, Jack en Ralph, zijn fantastische en lastige mensen, maar heel druk met hun eigen ego's.

Louis' leven staat in het teken van het verzorgen van zijn vader. Met zijn vieren ondernemen ze per busje een reis van Londen naar Zürich. Hun vader is ongeneeslijk ziek en hij wil op waardige wijze zijn leven beëindigen. In Engeland is dat bij wet verboden.

Het eerste dat opvalt als je ‘Laat los mijn hand’ ziet, is de opvallende kaft. Je aandacht wordt meteen getrokken naar de rode vogel op de voorkant van het boek. In een boekhandel of bibliotheek zul je niet zomaar voorbij dit boek lopen. En terecht… want het is een zeer indrukwekkende roman.

Ook al moet je in het begin van het verhaal er wel even inkomen. Gelukkig ben je zo gewend aan de schrijfstijl en de verschillende personages en kun je je laten onderdompelen in het verhaal. De tocht van Londen naar Zürich is grappig en ontroerend tegelijkertijd. De spanning tussen de vier personages neemt tijdens de reis toe en dat voel je als lezer haast zelf. Je waant je bijna zelf in het busje en bent vooral benieuwd hoe het allemaal verder zal gaan.

Docx heeft vier zeer verschillende en boeiende personages gecreëerd. Je leert ze allemaal steeds beter kennen. Dat geldt ook voor de mannen zelf. Wat is er allemaal gebeurd tussen vader en zijn zonen? En lukt het de zonen om hun vader te vergeven voor de giftige geheimen en leugens uit diens verleden? Het wordt een roadtrip om nooit te vergeten… en voor jou als lezer wordt het een roman om niet snel meer te vergeten. Zodra je het boek uithebt, blijft het nog een paar dagen door je hoofd spoken. Het raakt je en laat je niet zomaar los. Al met al is ‘Laat los mijn hand’ een zeer geslaagde familieroman.

Auteur: Edward Docx
Titel: Laat los mijn hand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 9789025450724